Salut

Illa diu que les dades confirmen “l’alentiment” de l’epidèmia i que demostren que les mesures “han funcionat”

El ministre insisteix que encara la crisi “no s’ha acabat” i que treballen en “l’estratègia de transició”

El govern espanyol destina 845 milions en la compra de material sanitari des que es va decretar l’estat d’alarma

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, assegura que les dades de casos de coronavirus confirmen la fase “d’alentiment” de la malaltia i que demostren que les mesures de confinament imposades “han funcionat”. Durant una compareixença pública, Illa ha advertit també que la crisi “encara no ha acabat” i que “tot i que estem concloent aquesta fase”, ara toca “abordar la de doblegar la corba”. Per això, ha dit, el govern espanyol està treballant en “l’estratègia de transició”. Illa ha afirmat que aquesta és la “major emergència en 100 anys” i ha recordat que “Espanya ha estat el primer país en decretar l’estat d’alarma”.

El ministre també ha remarcat que des que va començar la crisi s’han adoptat 34 mesures centrades en reforçar el sistema de salut, garantir el subministrament de material mèdic, millorar els sistemes d’informació i la protecció de les residències de gent gran.

Material sanitari

El govern espanyol ha destinat 845 milions d’euros en la compra de material sanitari des que es va decretar l’estat d’alarma, fa tres setmanes. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha detallat que durant aquest temps s’han adquirit equips de protecció individual (EPI), tests de diagnòstic i equips de ventilació mecànica invasiva. En aquest sentit, ha detallat que s’ha activat la “producció nacional” reforçant aquelles empreses que ja fabricaven material d’aquest tipus. Pel que fa als EPI, ha explicat que han tancat un contracte amb un grup per fabricar 60 milions de mascaretes, a raó de 2 milions setmanals. “La producció començarà a mitjans d’abril”, ha dit.

En relació a la fabricació de respiradors, ha explicat que també s’està augmentant la capacitat de producció.

En aquest sentit, han tancat un contracte de 5.000 unitats en dos mesos amb una empresa i ha recordat el projecte de Seat amb l’hospital clínic, que ja s’ha autoritzat. Aquest dilluns també s’ha autoritzat una altra investigació d’equips de ventilació en 3D amb el Consorci de la Zona Franca i Leitat.

Sobre tests, ja hi ha quatre empreses espanyoles que els produeixen i que s’està treballant amb altres per fabricat kits d’extracció.

Més proves diagnòstiques

Illa ha insistit que a Espanya s’estan fent entre 15.000 i 20.000 tests diaris i que les empreses que en fabriquen ja han subministrat més de 600.000 unitats des que va començar la crisi. “Estem a la banda ampla de països que en fan”, ha dit.

El ministre ha detallat que els nous que s’han començat a distribuir a les comunitats autònomes serviran per fer un “cribatge ràpid, bàsicament d’anticossos” i que es faran servir en punts de “prevalença alta com hospitals i centres de gent gran”. Els tests, ha dit, permetran augmentar les proves PCR entre un 30 i un 40%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona