Salut

Sanitat farà un estudi estadístic amb tests per saber el percentatge de població que ha passat el coronavirus

No descarta que les mesures de “transició” es puguin abordar de manera diferent a les zones afectades

El govern espanyol farà un estudi estadístic amb tests per saber el percentatge de població que ha passat el coronavirus i tenir així una radiografia de l’afectació arreu del territori. La cap d’àrea del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, María José Sierra, ha explicat que s’està ultimant amb l’Institut Carlos III i l’Institut Nacional d’Estadística (INE) perquè la mostra sigui representativa. Sierra no ha concretat a quanta gent es preveu fer la prova però, segons un document que ha avançat la cadena Ser, es planteja realitzar-la a unes 30.000 famílies.

Sierra també ha dit, segons ha recollit l’agència ACN, que en el disseny de les mesures de “transició” de la crisi no descarten que es puguin aplicar de manera diferent a les diverses zones afectades. “Una de les valoracions que s’està fent és si s’ha de fer a la vegada o de manera escalonada”, ha dit.

“S’està dissenyant un estudi de prevalença de la malaltia”, ha assegurat Sierra. El mostreig es farà sobre unes 30.000 famílies amb l’objectiu de tenir una radiografia representativa de la quantitat de població que ha passat el coronavirus. Sierra ha detallat que hi estan participant tant l’Institut Carlos III, de referència en la gestió de la pandèmia, com l’INE. La voluntat és saber el percentatge de persones que s’han immunitzat al virus. “El disseny està gairebé tancat però la logística no és tan senzilla”, ha dit.

Tests distribuïts

Pel que fa als tests que s’han distribuït a les comunitats autònomes, ha reiterat que en aquesta primera fase es prioritzaran els centres de salut, hospitals i residències amb l’objectiu, ha dit, de donar “suport” en el diagnòstic i poder “estalviar” proves PCR, que ara per ara són les més fiables.

D’altra banda, ha assegurat que un comitè d’experts estan treballant a contrarellotge en el disseny de les mesures per a la fase de “transició” de la malaltia. En aquest sentit, ha dit que hi ha diverses opcions sobre la taula i que s’està “valorant” també la possibilitat que es puguin aplicar de manera diferents al diversos punts afectats per la pandèmia. “Encara no tenim les respostes consolidades”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona