Salut

El trànsit a l’àrea metropolitana puja fins al 64% respecte a dimecres de la setmana passada

La reducció és de gairebé el 60% en comparació amb un dimecres normal

La caiguda de la demanda del transport públic es manté per sota el 90% a Rodalies i FGC

El trànsit a l’àrea metropolitana de Barcelona ha pujat fins al 64% respecte a dimecres de la setmana passada. Segons dades del Servei Català de Trànsit fins a les 9 hores, s’ha registrat un augment del 63,9% de sortida i d’un 50,5% d’entrada. En canvi, en comparació amb un dimecres normal, hi ha una davallada del 56,7% de sortida i d’un 59,8% d’entrada. El dimarts es va registrar en tot el dia un augment global del 52% respecte al 7 d’abril. Hi van circular en tot el dia 303.164 vehicles, quan el dimarts anterior ho havien fet 199.483. El dimarts previ al confinament, el 10 de març, es van moure 911.592 vehicles, un 67% més.

Rodalies i FGC

La demanda del transport públic continua amb descensos superiors al 90% en el segon dia després del retorn a la feina de treballadors de sectors no essencials. Així, a Rodalies, l’afluència de viatgers en l’hora punta d’aquest dimecres va retrocedir un 91%, en línia del conjunt de la jornada d’ahir (91,2%), mentre que a FGC el descens ha estat el 90,8% fins a les 9h respecte el mateix dimecres de l’abril del 2019, amb 7.722 validacions. En relació al 18 de març, també dimecres i en el mateix estat d’alarma que ara, la reducció és del 27,3% i en relació al 25 de març, del 4,1%. Per la seva banda, al metro, fins a les nou del matí, el passatge ha estat un 86% inferior respecte un dia equivalent del 2019 i un 2% inferior al 25 de març.

Pel que fa la demanda fins a les vuit del matí ha estat un 81% inferior a un laborable equivalent del 2019 i en relació al 25 de març, també en ple estat d’alarma, continua sent un 3% inferior a la mateixa hora. En canvi, fins a les set del matí, el descens ha estat del 67% en relació a un dia equivalent del 2019 i també un 3% menys que el 25 de març, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona.

En el global de la jornada d’ahir, les validacions al metro van ser un 90% inferiors que el dimarts posterior a la Setmana Santa de l’any passat. En el bus, el descens es va accentuar fins el 93%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona