Salut

Salut afirma que Catalunya va arribar al pic de casos de Covid-19 el 8 d’abril i d’hospitalitzacions el dia 11

Alba Vergés assegura que l’evolució de la pandèmia és “positiva” però alerta que els casos encara creixen i el risc de rebrots és “alt”

La consellera explica que la disminució de la pressió assistencial és “molt lenta”

Catalunya va arribar el 8 d’abril al pic de nous casos de la primera fase de la pandèmia del nou coronavirus SARS-CoV-2 (Covid-19) i l’11 d’abril, al màxim d’hospitalitzacions i d’utilització de les UCI.

Així ho ha explicat aquest divendres en roda de premsa la consellera de Salut, Alba Vergés, que ha assegurat que l’evolució en termes generals és “positiva”. Ara bé, la titular de Salut ha advertit que el nombre de casos continua “creixent” i és “elevat”.

En aquest sentit, ha advertit que, malgrat haver arribat al cim de la pandèmia, el risc que hi hagi un rebrot és “alt”. “Hem de continuar fent monitoratge del risc de l’epidèmia i de nous rebrots”, ha subratllat.

Vergés ha explicat que l’afectació i l’evolució de l’epidèmia és diferent segons les àrees de Catalunya i ha apuntat que el risc de rebrot és més elevat en aquelles que tenen més població.

Pel que fa a la situació de les hospitalitzacions i de l’ús de les unitats de cures intensives (UCI), la consellera ha assenyalat que la disminució de la pressió assistencial és “molt lenta”. Ha recordat que l’estada mitjana dels pacients a les UCI és d’uns 21 dies.

En aquests moments a Catalunya hi ha 1.979 llits d’UCI per a pacients de Covid-19, dels quals 1.259 estan en ús. Vergés ha destacat que l’ocupació de les UCI se situa en el 75%, mentre que fins aquesta setmana es trobava per sobre del 80%.

Recuperar espais

La titular de Salut ha recalcat que els hospitals necessiten recuperar espais, com per exemple sales d’operacions que han hagut de reconvertir-se en UCI aquests dies, i començar a reprogramar operacions i altres activitats que s’havien suspès. La consellera ha assegurat que aquesta recuperació s’està fent en clau de sistema de la sanitat catalana i de forma planificada.

Sobre l’evolució de la pandèmia i el procés de desconfinament, Vergés ha parlat d’un informe del Servei Català de la Salut (CatSalut) que plantejava començar a desescalar les mesures de confinament una setmana més tard que Madrid, on l’afectació de l’epidèmia va arribar abans.

“Recomanàvem deixar aquest marge de temps i que qui havia de marcar el calendari no era la Setmana Santa sinó les dades i la ciència”, ha recordat. “No volem posar en risc el sistema sanitari, que ha hagut de fer front a un augment de casos altíssim amb un gran esforç dels professionals. El risc de rebrots hi és i, quan la baixada no ha estat prou pronunciada, ens pot tornar a comprometre la capacitat del sistema”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Tarragona estudiarà si cal reforç dels mossos pel dispositiu de la Fira d’Abril

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot
Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona