Salut

TERÀPIES. Entitat de recerca

Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR)

Projecte: Identificació de teràpies reposicionades que inhibeixen l’entrada de SARS-CoV-2 en explants de pulmó humans.

Investigadores: Maria J. Buzon i Meritxell Genescà.

Descripció: L’àcid làuric i alguns dels seus derivats s’han descrit en la literatura científica com a potents inhibidors d’una gran varietat de virus amb embolcall. El SARS-CoV-2 podria ser susceptible a l’acció de l’àcid làuric, concepte que s’ha demostrat prèviament en estudis in vitro. El projecte vol avaluar l’efecte de l’àcid làuric i els seus derivats en l’entrada viral del SARS-CoV-2 i altres betacoronavirus en models de teixit pulmonar. La baixa toxicitat de derivats de l’àcid làuric en humans, i el preu reduït del producte, el fan una estratègia molt atractiva d’ampli espectre per a diferents coronavirus.

Impacte esperat: L’aplicació de potencials fàrmacs antivirals que podrien bloquejar la principal via d’entrada del SARS-CoV-2 en cèl·lules humanes, ja provats en altres tipus d’estudis, provant-los en explants (teixits vius) de pulmó humans.

El Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) és un centre Cerca capdavanter en recerca biomèdica que desenvolupa investigació, innovació i docència biosanitària a l’hospital Universitari Vall d’Hebron.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.