Salut

Centres de recerca impulsen una desena de campanyes de micromecenatge en suport a la investigació en covid-19

El diners han de servir per finançar investigacions però també n’hi ha per a l’atenció assistencial

Els centres de recerca catalans han posat en marxa una desena d’iniciatives de micromecenatge en suport a la investigació en covid-19. Alguns exemples són la iniciativa #JoEmCorono, de la Fundació Lluita contra la Sida, IrsiCaixa i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, que recapta diners per als equips mèdics i de recerca dels centres, focalitzada en l’assaig clínic liderat pels doctors Bonaventura Clotet i Oriol Mitjà per frenar la transmissió del virus. L’entitat Amics de l’Hospital del Mar i l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques (IMIM) han posat en funcionament la iniciativa #FrenaLaCovid19, per rebre donacions per a la millora de l’atenció a pacients, els equips de recerca i l’adquisició de recursos sanitaris.

Altres campanyes de micromecenatge en col·laboració de centres de recerca CERCA i grans hospitals són les promogudes per l’Institut de Recerca de l’Hospital de Sant Pau i l’Hospital de Sant Pau, així com l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i l’Hospital Clínic de Barcelona. En el primer cas es capten donacions directes per cobrir les necessitats assistencials més urgents i finançar projectes de recerca, mentre que la segona és una campanya d’arrodoniment de compres a establiments BonÀrea per finançar projectes sobre coronavirus dels equips de recerca.

De la seva banda, el Vall d’Hebron Institut de Recerca ha impulsat la campanya #AjudemElsHerois per a la recerca contra el coronavirus. Aquest institut és també beneficiari de la campanya de recaptació de fons #Somosuno, endegada en col·laboració amb ’influencers’. L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) n’ha iniciat una altra per recaptar fons per donar suport econòmic als equips assistencials i de recerca biomèdica del propi centre, de l’Hospital Universitari de Bellvitge, l’Institut Català d’Oncologia i Universitat de Barcelona-Campus Bellvitge.

L’IrsiCaixa també ha iniciar una recaptació a partir de l’arrodoniment solidari als supermercats Bon Preu i Esclat. L’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGLOBAL) recull donatius de particulars o empreses per finançar projectes científics, l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRBB) porta a terme una acció de suport financer per doanr suport als quatre projectes en marxa i l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta està portant a terme la campanya #Aplanemlacorba per recaptar fons per sufragar la realització de proves diagnòstiques de covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris