Salut

Salut intervé la residència Bertran i Oriola de la Barceloneta en detectar “mancances en el tracte” als residents

Es va fer una primera inspecció el 14 d’abril i aquest diumenge es va constatar que perduraven els problemes

La Generalitat ha intervingut la residència Bertran i Oriola de la Barceloneta “per tal de buscar estabilitzar la situació del centre després de dues inspeccions i detectar mancances en el tracte a les persones residents”. La gestió l’assumirà ara l’entitat Germanes Hospitalàries-Psicoclínica de la Mercè, que s’encarrega també de la Residència Paral·lel. El centre va ser objecte d’una primera inspecció el 14 d’abril però una segona d’urgència ha constatat la “incapacitat per reparar les mancances per part de la direcció en la cura dels residents”. La setmana passada es va iniciar el trasllat “del màxim nombre” al centre del Paral·lel, amb un total de 20 traslladats dels 40 residents actuals. Vuit més estan a l’Hospital del Mar.

Des del 13 de març, l’Equip d’Atenció Primària (EAP) de Barceloneta està fent suport presencial a la residència amb la visita diària d’un metge i una infermera, tot i que alguns dies els equips es doblen. L’EAP ha gestionat l’enviament d’oxigen, ha fet tasques de formació, ha mobilitzat residents per tal de sectoritzar el centre segons la simptomatologia clínica i ha facilitat equips de protecció individual. A més, ha revisat totes les medicacions cròniques i realitzar prescripció i avaluar tots els residents.

En un primer moment, el 13 d’abril, es van avaluar i es va donar d’alta a un grup de persones que es van enviar a casa i a un altre que es va derivar a l’Hospital del Mar. També es va fer un cribatge als residents i formació al personal i gerència. Es va activar llavors una inspecció a la residència per part de la Direcció general d’Ordenació i Regulació Sanitària, que es va fer el 14 d’abril. Finalment, aquest diumenge s’ha cessat i rellevat la direcció, a través del Consorci Sanitari de Barcelona, davant la “incapacitat de reparar les mancances”, segons ha informat el Govern.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona