Salut

Un sac d’emocions per treballar

La ‘clown’ La Bleda i Dipsalut ofereixen 10 càpsules amb vídeos i recursos pedagògics destinats a les escoles i, ara més que mai, a les famílies

La calma, la tristesa, la gelosia, la satisfacció, el fàstic... i tantes altres emocions primàries que tothom experimenta, es poden tractar des de moltes perspectives. Per exemple, a través de l’humor, un recurs amb el qual molts creuen que es pot arribar més lluny. Com l’Helena Escobar, és a dir la pallassa La Bleda, que, amb la col·laboració de Dipsalut de la Diputació de Girona, han unit esforços per tirar endavant un projecte que ja feien des de fa anys, però que ara, ateses les circumstàncies de confinament, s’ha adaptat al format audiovisual.

Es tracta d’Esquitxa emocions, un conjunt de càpsules que conjuguen salut, humor i pedagogia a través de divertits vídeos introductoris en què la clown presenta una situació quotidiana en què mostra una emoció i com es pot afrontar o resoldre si és el cas. A continuació, es complementa amb un grapat de recursos pedagògics disponibles per poder treballar els sentiments i les emocions. En total són deu, les càpsules que es poden trobar al web de Dipsalut , però, com explica La Bleda, són tantes altres de relacionades amb les més evidents “perquè els nens i nenes sempre en descobreixen d’altres que ni ens havíem plantejat”. Estan pensades per a escolars de primària (cicle inicial) i les activitats es poden adaptar i dur a terme també amb infants de quatre a dotze anys. Aquesta tasca no deixa de ser allò que fa anys i panys fa l’Helena Escobar a les escoles amb l’espectacle El sac de les emocions. Reconeix que troba a faltar el contacte humà amb tots aquests infants que tant de retorn li donen, perquè està molt bé oferir aquest nou format, però no s’obtén tant a canvi com quan es fa un espectacle de proximitat. “M’encanta veure’ls les cares, les reaccions, és així com construïm junts i jo creixo amb ells”, declara. Ara, juntament amb el seu company, Pere Hosta, i l’equip del Sigues tu de Dipsalut han suplert amb enginy aquesta situació que ens toca viure i que genera tantes emocions. A més, també ens ha servit per descobrir la mascota de La Bleda, el seu entranyable agapornis africà. Que gran, en Little!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona