Salut

Protecció Civil: “Demà no podem sortir quan vulguem a fer el que sigui”, els horaris “són d’obligat compliment”

“Ens preocupa que al migdia les famílies surtin de forma massiva”, reconeix Sergi Delgado

El sotsdirector de Programes de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha demanat “prudència i col·laboració per evitar aglomeracions als carrers” aquest dissabte.

Les franges horàries establertes pels infants, la gent gran i els esportistes “no són recomanacions sinó horaris d’obligat compliment”, ha advertit Delgado en declaracions a l’ACN.

Delgado ha recordat que “la sortida a l’espai públic continua limitada” per anar a comprar, a treballar, al metge i tenir cura d’un menor o persones dependents. “Continua l’estat d’alarma i la regulació de l’espai públic: no podem sortir quan vulguem i a fer el que vulguem perquè l’incompliment és sancionable”, ha advertit. “Ens preocupa que al migdia les famílies surtin de forma massiva”, ha reconegut.

“Ens preocupa que el missatge que pugui arribar a la població és que ens estem desconfinant. No ens estem desconfinant”, ha assenyalat Delgado. “Estem adaptant el confinament per fer-lo menys feixuc, perquè pugui ser més fàcil mantenir-lo i tingui menys impacte”, ha dit.

“Es permet fer activitat física, passejar, córrer, anar amb bicicleta... però continuem confinats”, ha advertit. “No pot ser que aprofitant el bon dia tothom surti com si hi hagués normalitat, perquè no hi ha normalitat. Continuem confinats i amb emergència sanitària. Tenim dies al davant i per tant fem-ho gradualment”, ha recomanat.

Protecció Civil preveu que aquest dissabte “molta gent” voldrà fer activitat esportiva de forma individual durant les franges horàries permeses, de 6 a 10 hores del matí i de 20 a 23 hores del vespre. “Els demanem que ho anem fent progressivament”, ha indicat Delgado. “No cal que tothom surti de cop demà al matí”, ha afegit.

Per això Delgado ha dit que demanen a la població que si ho poden evitar aquest dissabte, no surtin a fer esport. “Pot haver-hi gent que no necessiti sortir al carrer, i si demà ho poden evitar, millor”, ha exposat.

També es comprovarà “si les dues persones que com a màxim poden sortir juntes a passejar s’ajusten a la franja horària prevista i si formen part del mateix domicili”, ha exposat.

Els agents vigilaran que la gent no es desplaci per anar a fer esport a més d’1 km del seu domicili. “Si ens trobem fent esport a una zona de bosc, parc, o espai natural, els agents comprovaran si el nostre domicili habitual és a prop d’on fem la pràctica esportiva”, ha dit.

Pel que fa a grans parcs com a Barcelona són Montjuïc o Collserola, s’estan organitzant “espais prioritaris per córrer” i tindrà preferència l’activitat a peu per sobre de la ciclista.

Segons Delgado, les franges horàries que s’aplicaran a partir d’aquest dissabte, elaborades pel govern espanyol, tenen similituds amb la proposta que havia elaborat Protecció Civil de Catalunya i que es va enviar a Madrid. “Fins i tot hi ha continguts redactats de manera literal com els havíem proposat”, ha explicat Delgado.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona