Salut

El servei de pediatria torna al Trueta a partir de dilluns

Els nens que estiguin ingressats al Santa Caterina, on es va traslladar el servei de pediatria per guanyar espais al Trueta destinats a la Covid-19, hi continuaran fins que siguin donats d’alta

Dilluns tornarà el servei de pediatria a l’hospital Trueta. Després que des del 28 de març el servei es traslladés a l’hospital Santa Caterina de Salt, per reconvertir els espais de pediatria en unitats de crítics i fer front a l’increment de pacients de gravetat afectats per la Covid-19, finalment dilluns tornaran al Trueta. No obstant això, els nens que estiguin hospitalitzats a l’hospital Santa Caterina hi continuaran fins que siguin donats d’alta.

L’hospital Santa Caterina s’ha fet càrrec de tota l’atenció dels infants de l’àrea del Gironès, el Pla de l’Estany i la Selva Interior, tant pel que fa a les urgències com a l’hospitalització i de la resta d’activitat, a més dels pacients derivats pels hospitals comarcals de la regió sanitària de Girona.

La reducció del nombre de pacients crítics al Trueta i la posada en marxa de la nova unitat a la planta 9B per tractar malalts de Covid-19, han permès tancar les UCI provisionals que s’havien obert a la zona d’urgències pediàtriques i a la planta d’hospitalització de pediatria (la 2, 5 i 6) i recuperar així l’activitat pediàtrica El mateix s’ha fet amb les altres UCI provisionals situades, per exemple, a l’hospital de dia i que aquesta mateixa setmana passada ha començat a operar també.

Segons explica l’ICS en un comunicat, durant aquesta setmana s’han portat a terme higienes a fons en aquests espais de pediatria i també a les instal·lacions de clima per poder atendre els infants amb total garantia.

A banda dels espais, la reestructuració a conseqüència de la pandèmia també ha afectat els professionals sanitaris. Així, per exemple, gran part de l’equip de pediatria, tant metges com infermeres, es van desplaçar a l’hospital Santa Caterina, on han estat desenvolupant la seva feina durant aquest mes i mig, fent equip amb els professionals que hi ha normalment en aquest centre.

Per altra banda, quatre dels pediatres que normalment porten l’UCI pediàtrica i neonatal, es van incorporar a l’equip de professionals que donava suport als metges intensivistes del Trueta, dels quals ara ja només en queden dos. També ha estat el cas de molts professionals d’infermeria, que han deixat aquesta àrea per fer-se càrrec de l’atenció de pacients crítics.

LA DATA

28.03.20
Dia
que es va traslladar el servei de pediatria de l’hospital Trueta al Santa Caterina. Fa un mes i mig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Manifest contra els tòxics i el plàstic en el consum quotidià

barcelona
educació

Entre 1 i 4 hores més de matemàtiques per millorar la competència en 200 centres

barcelona
societat

Els veïns de Barcelona s’organitzen per lluitar contra el soroll a la ciutat

barcelona
Societat

Absolt l’exalcalde de Sabadell Manuel Bustos d’omissió de persecució de delicte

Sabadell
SANTA COLOMA DE FARNERS

Demanen que s’arxivi el cas de les protestes contra el rei a Caldes

SANTA COLOMA DE FARNERS
societat

El neurocientífic José Ramon Alonso, en unes jornades sobre autisme

girona
Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA