Salut

Sanitat preveu resoldre divendres quines comunitats o zones passaran a la següent fase dilluns que ve

Illa diu que estudiaran el cas de Madrid, que ja ha demanat passar a l’etapa 1, i que s’hi reuniran dijous

Els impulsors de la Renda Garantida han demanat a Pedro Sánchez que l’Ingrés Mínim es complementi amb les altres prestacions

Sanitat preveu resoldre divendres quines comunitats o zones passaran a la següent fase del procés de desescalada dilluns que ve.

El ministre Salvador Illa ha anunciat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que esperen fer-ho públic divendres a la tarda i que esperen reunir-se amb la comunitat de Madrid dijous. Illa ha explicat que Madrid va demanar verbalment a la reunió d’aquest dilluns passar a la fase 1 i que quan rebin la documentació formalment l’analitzaran per veure “en quin grau compleixen”. El titular de Sanitat ha insistit que els criteris són sempre tècnics i que els paràmetres que es tenen en compte són públics.

També ha remarcat que la desescalada “no és una carrera” sinó un “procés que s’ha de fer amb gradualitat, simetria i cogovernança”.

D’altra banda, la Comissió Promotora de la Renda Garantida de Ciutadania ha enviat una carta al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, per demanar-li que la nova prestació respecti les competències de la Generalitat i que busqui el “millor encaix” amb les diverses lleis existents de rendes mínimes o bàsiques. En el cas de Catalunya és la Renda Garantida de Ciutadania (RGC).

Els promotors de la iniciativa legislativa popular (ILP) origen de la prestació a Catalunya proposen que l’Ingrés Mínim Vital i les rendes autonòmiques, i aquelles que es puguin concedir des dels ajuntaments, siguin compatibles i complementàries. També plantegen que el dret a la prestació de l’Ingrés Mínim Vital es reguli com un dret subjectiu i de caràcter permanent.

La Comissió Promotora de la ILP demana que el dret a percebre la prestació econòmica de l’Ingrés Mínim Vital sigui compatible i complementari amb el treball a temps parcial del qual es derivi una quantitat inferior a la qual es tingui dret amb la prestació.

També esperen que la prestació sigui compatible amb les ajudes econòmiques de dependència, beques escolars i de transport o d’urgència per evitar desnonaments. En aquest sentit, demanen que aquestes ajudes no computin com a ingressos econòmics per determinar el llindar que s’estableixi com a requisit d’accés.

A la carta recorden que és “necessari” i “urgent” prendre mesures davant de l’increment de la pobresa i exclusió social que es preveu a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. També recorden que la pobresa “colpeja les classes populars des de fa anys” a l’estat espanyol. Per això demanen realitzar “tots els esforços legislatius i de recursos econòmics” per superar la “greu situació”.

La carta es va registrar telemàticament el 29 d’abril i es va tornar a enviar el 8 de maig per assegurar-ne la tramesa. La missiva també es posa en coneixement del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivà. La Comissió Promotora es posa a disposició per al diàleg i per aportar la seva experiència en l’elaboració, negociació i acord de la llei de la Renda Garantida de Ciutadania.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós