Salut

Coronavirus

Can Ruti arriba al mig miler d’altes de pacients amb Covid-19 tractats a domicili

És la xifra més alta mai registrada en una unitat d’aquestes característiques a Catalunya

L’hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha implantat nous sistemes de telemedicina

La Unitat d’Hospitalització a Domicili (UHAD) de l’Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona (Can Ruti) ja ha donat d’alta a 500 pacients amb Covid-19. Es tracta de la xifra més alta mai registrada en una unitat d’aquestes característiques en centres sanitaris de Catalunya.

En un comunicat, Can Ruti, un dels centres que més pacients amb coronavirus ha atès a Catalunya, ha assenyalat que es tracta d’una xifra “que obre la porta a un optimisme moderat”.

El centre destaca que gràcies “al gran desplegament humà i tècnic realitzat”, en el moment de màxima activitat es van arribar a tractar 190 pacients domiciliaris, més del triple del que és habitual, gràcies a un detalla el centre.

Des del centre destaquen que intensificar el model d’atenció domiciliària els ha permès reservar l’ingrés convencional a l’hospital per als pacients que realment necessitaven de les prestacions terciàries.

Per atendre els malalts ingressats a casa, Can Ruti va incrementar els recursos de la unitat en horaris i en guàrdies, alhora que es van implantar nous sistemes de telemedicina.

El seguiment clínic dels pacients domiciliaris amb Covid-19 inclou vigilància i control de símptomes, teràpia amb oxigen, tractaments respiratoris en càmera, extracció i mostres PCR, tractament parenteral i visites presencials de l’equip infermer o mèdic, si és precís.

Durant l’epidèmia també s’han posat en marxa visites per videoconferència, l’ús d’uns dispositius de control a distància i la implantació d’altres sistemes d’assistència telemàtica.

Glòria Bonet, cap de la UHAD, ha assegurat que “l’esforç que s’ha fet no té precedents al programa d’atenció a domicili de l’Hospital i haurà estat de les unitats que haurà controlat més malalts Covid-19 a nivell estatal”.

A més dels 500 pacients amb coronavirus, la UHAD també ha donat d’alta a 190 pacients amb altrse patologies durant aquests darrers tres mesos.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona