Salut

Sanitat demana als hospitals recuperar l’activitat quirúrgica de forma “escalonada” i “segura”

Una guia tècnica estableix fer una prova PCR abans de l’operació i reforçar la informació als pacients i familiars

El Ministeri de Sanitat demana als hospitals que recuperin l’activitat quirúrgica programada de forma “escalonada” i “segura” i recorda que la seva represa és “essencial” perquè el “retard d’una cirurgia pot condicionar el pronòstic d’algunes malalties”.

El Ministeri ha publicat una guia de recomanacions tècniques per reintroduir les operacions en la transició de la pandèmia després del gran impacte de la Covid-19 en les últimes setmanes, amb la màxima seguretat per als pacients i els professionals sanitaris; una recuperació que els hospitals ja han començat a fer en els últims dies sota aquests criteris.

Sanitat estableix fer un cribratge dels pacients que han de ser operats per descartar que tinguin coronavirus i reforçar la informació.

La guia recomana fer una prova PCR als pacients com més a prop de la cirurgia millor, en les 72 hores prèvies, com a sistema de cribratge de la infecció per coronavirus.

Segons van explicar la setmana passada responsables mèdics de diversos hospitals a l’ACN, ja es fan proves PCR per detectar un possible contagi a tots els pacients que s’han d’operar. Si el pacient té el coronavirus, s’ajorna la cirurgia quan és possible per separar-la de la infecció.

En el circuit d’atenció quirúrgica, recomana reduir les consultes presencials i restringir el número de visites. Sobre la informació a pacients i familiars, el document subratlla la importància de reforçar-la en aspectes com el riscs i beneficis de sotmetre’s a la intervenció d’acord amb les comorbiditats, condicions del centre i característiques de la intervenció.

El text recull la protecció general dels professionals i recorda la importància d’extremar les mesures d’higiene de mans, de distància social amb els pacients i els companys de treball així com l’ús dels equips de protecció individual (EPI) corresponents quan s’atengui pacients sospitosos de tenir coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva