Salut

El govern espanyol accepta que la Comunitat de Madrid entri dilluns a la fase 1

Illa havia rebutjat les dues anteriors propostes d’avançar plantejades pel govern d’Ayuso

El Ministeri de Sanitat ha autoritzat que la Comunitat de Madrid entri dilluns a la fase 1, segons fonts de la conselleria de Sanitat, que expliquen que el govern espanyol els ho ha comunicat per telèfon. L’executiu de Pedro Sánchez havia rebutjat dues setmanes seguides la proposta d’avançar en la desescalada que havia fet el govern d’Isabel Díaz Ayuso la qual cosa ha generat una confrontació política amb el govern autonòmic —de coalició de PP i Cs—, que ha portat la negativa de ministeri de Sanitat als tribunals. Madrid estava encara en la fase 0 però amb relaxament d’algunes mesures des de la setmana passada, és a dir, la mateixa situació que a Barcelona.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ho anunciarà en roda de premsa després del Consell de Ministres i abans de la reunió del Consell Interterritorial de Sanitat amb les CCAA, prevista a les 16.30 h.

Polèmica amb Madrid

La decisió dels dos últims divendres de no acceptar la proposta de Madrid de passar a la fase 1 ha generat una confrontació política amb el govern autonòmic -de coalició de PP i Cs-. La seva presidenta, Isabel Díaz Ayuso, ha portat la qüestió al Tribunal Suprem i ha dirigit dures crítiques al govern espanyol.

Madrid tenia “sensacions millors”

Poc abans de conèixer la decisió del govern espanyol, el conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Enrique Ruiz Escudero, ha dit a ’La Sexta’ que havien tingut “sensacions millors” amb la reunió bilateral amb l’executiu de Pedro Sánchez i ha confiat a passar a la fase 1. Ruiz Escudero ha defensat que estan preparats i que ja ho estaven les setmanes anteriors.

El conseller de Sanitat madrileny ha demanat que “les regles del joc siguin les mateixes” per a totes les CCAA i ha opinat que el criteri d’Illa en les anteriors ocasions “excedia” l’estrictament sanitari. Segons Ruiz Escudero, algunes autonomies que sí van passar a la fase 1 “no tenen la capacitat de seguiment” de casos que té Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà