Salut

L’antiviral Remdesivir és més eficaç si s’administra abans que els pacients requereixin ventilació mecànica

L’objectiu ara és trobar una combinació de fàrmacs que millori l’eficàcia per a tots els pacients

Els resultats de l’assaig clínic realitzat amb l’antiviral Remdesivir indiquen que el fàrmac presenta una major eficàcia si s’administra als pacients amb pneumònia que evidencien una falta d’oxigen però que encara no requereixen ventilació mecànica.

Les conclusions de l’assaig, publicades per la revista The New England Journal of Medicine, apunten que a banda de reduir un 31% els temps d’hospitalització, els pacients que van rebre el fàrmac van tenir una reducció del 30% en la mortalitat al cap de 14 dies d’iniciar l’estudi.

Tot i que els resultats avalen l’ús del Remdesivir, els responsables de l’assaig afirmen que no és suficient per si sol per curar la malaltia i que cal buscar nous medicaments per combinar-los i tenir millors resultats.

L’estudi, impulsat per l’Institut Nacional d’Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels Estats Units (NIAID) dels Instituts Nacionals de Salut (NIH), ha comptat amb la participació de 68 centres hospitalaris, 47 dels estats Units i 21 d’Europa i Àsia, i a l’Estat ha estat coordinat pel Servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Germans Trias de Badalona.

Les dades preliminars de l’assaig es van avançar al públic el passat 29 d’abril, quan els científics van comprovar que l’administració del Remdesivir –un antiviral de dispensació hospitalària dissenyat inicialment contra l’Ebola– suposava un benefici clar per als pacients. Ara la revista The New England Journal of Medicine publica les dades d’aquest estudi després d’haver estat revisades per altres científics independents. L’estudi demostra que el medicament és eficaç i aclareix que té una major efectivitat quan els pacients amb pneumònia evidencien falta d’oxigen però encara no han requerit ventilació mecànica.

El treball presenta dades de 1059 persones d’un assaig controlat aleatoritzat, de les quals 538 van rebre Remdesivir i 521 van rebre placebo durant 10 dies. A escala global, el grup que va rebre Remdesivir va experimentar un temps de recuperació un 31% més curt que el que va rebre placebo, reduint en 4 dies –de 15 a 11– l’estada a l’hospital. Dividint els pacients en subgrups, aquesta millora sobretot es dóna en els pacients que tenen manca d’oxigen a la sang (insuficiència respiratòria) però que no requereixen respiració mecànica o extracorpòria (ECMO).

“Aquests resultats subratllen la necessitat d’identificar els casos de Covid-19 com més aviat millor, per tal de poder fer un seguiment i iniciar el tractament antiviral abans que la malaltia pulmonar progressi tant que es necessiti ventilació mecànica invasiva”, assenyala Roger Paredes, metge investigador de l’Hospital Germans Trias i IrsiCaixa, i coordinador de l’estudi a l’Estat Espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot