Salut

Salut proposa unificar les regions sanitàries de Barcelona, i les àrees metropolitanes nord i sud des de l’1 de juny

El Procicat considera que les tres àrees tenen una evolució epidemiològica semblant

El govern espanyol haurà d’autoritzar el canvi

El Departament de Salut demanarà al Ministeri de Sanitat que unifiqui les regions sanitàries corresponents a Barcelona, l’àrea metropolitana nord i la sud a partir de dilluns vinent, 1 de juny, després que el Procicat hagi aprovat aquest dilluns a la tarda la proposta en considerar que tenen una evolució epidemiològica semblant.

Si el govern espanyol accepta la proposta, les tres àrees esdevindran una de sola i, per tant, serà permesa la mobilitat entre tots els municipis que les conformen. Des del Govern indiquen que, a més, aquesta circumstància també serviria per “esponjar” l’alta densitat de Barcelona.

Per prendre aquesta decisió s’ha tingut en compte en part un informe elaborat per ISGLOBAL en el qual s’indica que els desplaçaments més llargs entre la regió han de tenir caràcter prioritari per tal d’accedir a la feina, als serveis i, especialment, als espais naturals que no es trobin en l’àmbit local i que s’ha de prioritzar l’activitat a l’aire lliure.

Tot i això, recorda que les persones han de continuar movent-se, sempre que sigui possible, en l’àrea més local per a aquelles activitats quotidianes i serveis de proximitat.

També es proposa fer una gestió adequada dels sistemes i infraestructures de transport per garantir una mobilitat segura amb una disminució del risc de transmissió i una estratègia de comunicació coherent sobre les recomanacions per evitar el contagi.

Salut no proposarà Lleida per a la fase 2

Redacció

El Departament de Salut no proposarà que la Regió Sanitària de Lleida passi a fase 2 ja que les dades d’incidència de nous casos de Covid-19 a la regió han augmentat des que es va fer efectiu el seu pas a Fase 1. En concret, el dia 11, quan va aprovar-se la proposta de desconfinament de Lleida a Fase 1, la taxa d’incidència acumulada a 7 dies era de 12,1 casos per 100.000 habitants. A data 22 de maig, és de 42,7 casos per 100.000 habitants.

Segons informacions dels serveis territorials de l’Agència de Salut Pública, s’han detectat cadenes de transmissió en empreses agroalimentàries que han mantingut treballs mínims. El Departament de Salut ha decidit esperar uns dies per veure l’evolució d’aquests incidències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona