Salut

Un total de 138 pacients, atesos a casa

Dins del programa d’hospitalització domiciliària del Santa Caterina i el Trueta

Fins a 138 persones amb sospita de Covid-19 han estat ateses a casa mitjançant el primer programa d’hospitalització domiciliària dels serveis d’urgències de l’hospital de Santa Caterina de Salt i l’hospital universitari de Girona Dr. Josep Trueta.

Aquest programa va començar a principis d’abril amb la col·laboració del Servei de Farmàcia Hospitalària dels dos centres i els professionals del SAP Argos. Es tracta de pacients que havien d’estar estables hemodinàmicament i sense necessitat d’oxigenoteràpia ni de tractaments agressius. Dins les primeres 24 hores posteriors a la visita del pacient a urgències, s’hi contactava telefònicament per donar el resultat de la prova de PCR per determinar la presència de coronavirus SARS-CoV-2. D’aquests pacients,72 van ser atesos per un quadre de pneumònia lleu (52%) i 66 per comorbiditats (48%) –convivència de diverses patologies–. Quatre d’ells van necessitar reingrés a l’hospital, que representen un 3% dels atesos, tots ells amb diagnòstic positiu per coronavirus SARS-CoV-2. Un pacient va morir al seu centre sociosanitari.

Dins el programa, el pacient rebia la medicació a casa per a cinc dies i s’hi establia un contacte telefònic diari. Un cop finalitzat el tractament, el cas es donava d’alta d’hospitalització domiciliària i el seguiment es passava a l’atenció primària.

El nombre d’hospitalitzats greus baixa a 9

El nombre d’hospitalitzats greus a la regió sanitària de Girona es va situar ahir en 9 persones, una menys que el dia abans. La xifra total d’hospitalitzats a la regió és de 93, segons les últimes dades de Salut. Després de molts dies, en les últimes hores no s’ha registrat cap mort, de manera que la xifra total de decessos es manté en 766. Tot i així, en les últimes hores també s’han registrat 19 casos més de positius, de manera que el nombre total a la regió sanitària ja és de 6.618. Pel que fa a al nombre de professionals sanitaris afectats, la xifra va baixar ahir a 33, cinc menys que dimecres. Ahir es van donar cinc altes més, en total ja n’hi ha hagut 2.523.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Marta Paset
Cap de l’oposició de l’Ajuntament de Tordera (ERC)

“No aprovar el pressupost és el primer gran fracàs del govern”

Tordera