Salut

Salut

Padrós no descarta “una rebel·lió de bates blanques” si s’ignoren les propostes dels metges per reconstruir el sistema

El president del Col·legi de Metges avança que presentaran un document amb mesures “al servei de les necessitats de la societat”

Alerta que la tensió al sistema sanitari és “molt gran”

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, ha avançat aquest diumenge que la professió mèdica proposarà “en positiu” una sèrie de mesures per reconstruir el sistema i ha demanat que s’escoltin. És més, ha advertit d’una “mobilització general” al sector si no els fan cas.

En una sèrie de missatges a les xarxes socials, Padrós ha criticat que “sembla que s’hagi oblidat que encara estem –i encara serà per molt de temps– en una crisi de salut pública”.

En aquest sentit, ha advertit que un cop ha remès “la primera onada” de la Covid-19 assisteix a “un perillós relaxament polític” que, a parer seu, “intenta fer creure” que els problemes de la sanitat també han “remès”. “Gran error: són greus i s’han posat en clara evidència en aquesta pandèmia”, ha avisat.

El president de l’ens col·legial ha avisat que “la tensió al sistema sanitari és molt gran” mentre s’intenta restablir l’activitat habitual que va quedar ajornada per la pandèmia. “Tenim els professionals exhausts, molts amb afectació psicoemocional i amb precarietat emergida. El malestar és generalitzat”, ha resumit.

Per tot plegat, ha anunciat que, amb ànim de sumar “complicitats” i “poder liderar”, la professió farà públic “en pocs dies” un document de “propostes per a la reconstrucció del sistema sanitari”. Padrós ha assegurat que seran mesures “en positiu, sota consens i al servei de les necessitats de la societat del segle XXI”.

No obstant això, ha advertit que si “no s’atenen aquestes més que raonables propostes, moltes de les quals formulades abans de l’actual crisi”, no descarta una “mobilització general” dels professionals sanitaris. “Una rebel·lió, sí, de bates blanques”, ha advertit.

Padrós ha comparat la situació espanyola amb la francesa. Ha recordat que França va anunciar fa més d’un mes compensacions econòmiques per als professionals de la salut i ara impulsa una reforma per fer “canvis radicals” al sistema. “A Espanya la sanitat està menyspreada i substituïda per un debat polític lamentable”, s’ha queixat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona