Salut

Aterra a Grècia un vol de Qatar amb dotze contagiats

Grècia, que ha tingut una incidència baixa de la pandèmia i està disposat ja a rebre turistes, va anunciar ahir que suspèn els vols amb Qatar després que dilluns un vol de Doha amb dotze persones que van donar positiu de la Covid-19 va aterrar a Atenes. Els viatgers van ser posats en quarantena en un hotel.

Portugal no obre encara la frontera amb Espanya

Portugal preveu que les fronteres amb Espanya estaran tancades almenys fins al 15 de juny. Probablement el tancament s’allargarà fins que l’1 de juliol el govern espanyol les obri als turistes estrangers. Ara mateix, encara té suspeses les connexions aèries amb Itàlia i Espanya, però obertes amb la resta de la UE.

Primera mort al gran camp dels refugiats rohingyes

Bangladesh va confirmar ahir la primera mort registrada per la Covid-19 en un dels campaments de refugiats rohingyes, en el qual viuen 738.000 membres d’aquesta minoria que va fugir de l’extermini del govern de Birmània fa tres anys. L’entrada del coronavirus preocupa molt les organitzacions humanitàries i el mateix govern de Bangladesh, perquè la densitat al campament de refugiats més gran del món i la inviabilitat de les mesures més bàsiques de prevenció fa témer una massacre. Fins ara, s’han detectat 29 casos entre els rohingyes, des que el passat 14 de maig es va detectar el primer.

Científics fan una crida a aturar una “explosió” al Brasil

Científics de la Universitat de Miami, a càrrec de l’Observatori Latinoamericà que vigila la pandèmia, han instat els estats brasilers a actuar per evitar una “explosió” al Brasil que tindria greus conseqüències per a tota la regió. “Davant una política nacional inadequada o absent, és de menester que els estats actuïn”, asseguren. Els científics consideren que el govern de Jair Bolsonaro ha perdut “un temps valuós” mentre el virus s’expandia per tot el país i fins i tot s’oposa “activament” a mesures com el distanciament. Brasil és ja el segon país més afectat del món per la pandèmia i encara no ha arribat al pic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona