Salut

Aïllen una cinquantena de temporers a Seròs per haver estat en contacte amb un positiu de Covid-19

Cap presenta símptomes i se’ls farà la prova mentre estan confinats a l’allotjament de l’empresa per la qual treballen

Una cinquantena de temporers que treballen per una empresa fruticosa de Seròs (Segrià) han estat aïllats per haver estat en contacte amb un altre temporer que ha donat positiu de la Covid-19.

Segons l’alcalde Josep Antoni Romia el que té el virus no presentava símptomes i ha estat traslladat a Lleida mentre que la resta es quedaran confinats a l’allotjament de l’empresa per la qual treballen a l’espera que se’ls faci la prova, tot i que tampoc mostren símptomes de la malaltia. Romia ha destacat la “ràpida actuació” per part de l’empresa i Salut i confien que no hi hagi cap més cas positiu.

Això no obstant, l’alcalde ha alertat que al municipi estan arribant cada cop més temporers sense permís que busquen feina i ha demanat ajuda per poder-hi respondre.

Romia ha explicat que el temporer que ha donat positiu està aïllat des de dimarts i que ha passat la nit a l’alberg municipal que compta amb 60 places per a possibles casos. Aquest dimecres s’ha confirmat que ha donat positiu de Covid-19 tot i que no tenia símptomes i de fet quan se li ha pres la temperatura estava per sota de 37. Posteriorment, seguint el protocol per a la campanya de la fruita se l’ha traslladat a Lleida.

L’alcalde també ha assenyalat que els treballadors confinats no tenen cap contacte amb el municipi, ja que treballen en una empresa que es troba als afores, per la qual cosa ha remarcat que la situació es viu amb “normalitat absoluta”. Això no obstant, si que ha volgut posar de manifest que estan arribant molts temporers al poble a la recerca de feina a la fruita però que no tenen permís i per això ha demanat ajuda per fer front a una situació que no tenen mitjans per assumir des del consistori.

D’altra banda, a Alcarràs (Segrià) la setmana passada també hi ha temporers aïllats per haver estat en contacte amb positius de Covid-19. L’alcalde Manel Ezquerra ha explicat que actualment a l’alberg hi ha 14 persones aïllades i confinades per haver estat en contacte amb 2 positius i que aquesta setmana se n’ha confirmat un tercer. Es tracta de temporers que vivien en tres nuclis familiars de municipi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA