Salut

La CE no considera el SARS-CoV-2 un agent biològic de màxim risc

La decisió ha de ser ratificada pel Parlament Europeu, que podria tombar-la

La Comissió Europea (CE) va confirmar ahir la seva decisió d’incloure el SARS-CoV-2, responsable de la Covid-19, com a agent biològic de risc 3, la segona categoria més perillosa, en comptes de risc 4, que és la més elevada i la que reclamaven sindicats europeus i diversos grups parlamentaris de l’Eurocambra. La decisió va ser adoptada basant-se en un directiva europea que divideix els agents biològics en quatre grups segons el seu risc per als treballadors i la comunitat i determina uns requisits mínims per a la protecció dels treballadors exposats a cada tipus d’agent.

Un agent biològic catalogat en el grup 3 pot provocar malalties greus i presentar un perill greu per als treballadors, però generalment hi ha profilaxi o tractament efectiu disponible, mentre que un del grup 4 presenta un “alt risc de propagació a la comunitat” i no hi ha profilaxi o tractament efectiu disponible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia