Salut

Trilla veu els CAP com “un dels llocs més adients” per rastrejar contactes per la “proximitat”

El cap d’epidemiologia del Clínic defensa l’atenció primària després de l’adjudicació per part del govern a Ferrovial la tasca de rastreig que ha provocat les crítiques del sector

Demana que el dret “legítim” de manifestació s’exerceixi amb mascareta

El cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha assegurat que “una part important del rastreig” dels contactes de positius de Covid-19 té un “component de proximitat” i creu que l’atenció primària “és un dels llocs més adients” per fer-lo. En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla no ha entrat a valorar el procediment d’adjudicació fet per Salut a una filial de Ferrovial per rastrejar els contactes per 17 milions, però ha dit que qui està “més proper” en aquest casos és l’atenció primària, que “es pot veure perfectament reforçada amb aquests rastrejadors”. Trilla ha dit que les manifestacions són “legítimes”, però ha demanat que s’hi vagi amb la mascareta i mantenint la distància de seguretat, tot i que això últim és “complex”.

Trilla ha remarcat que en el rastreig de contactes “sempre hi ha d’haver algú que ha de trepitjar el carrer i parlar cara a cara per entendre què ha passat”. Per això, el cap d’Epidemiologia de l’Hospital Clínic considera que aquesta feina té un “component de proximitat”. “Pot estar a diferents llocs, però crec que l’atenció primària és un dels llocs més adients” per fer aquesta tasca, ha dit.

Pel cap d’Epidemiologia del Clínic, “el que està més proper en aquest tipus de casos és l’atenció primària”, tot i que ha afegit que aquesta “es pot veure perfectament reforçada amb aquest tipus de rastrejadors”. “Si després els rastrejadors han d’estar sobre el terreny o en una central telefònica és una cosa que hem d’avaluar”, ha afegit.

Ferrovial

Aquest cap de setmana, el Col·legi de Metges ha exigit al Departament de Salut que “reverteixi la decisió errònia de fer que una empresa, Ferrovial, faci la gestió dels rastrejadors”. El Col·legi ha reclamat que aquesta gestió la faci l’atenció primària “per lògica, per coherència i per major seguretat clínica”.

D’altra banda, després que aquest diumenge s’hagin celebrat a Catalunya diverses manifestacions contra el racisme i en record de George Floyd, Trilla ha dit que aquestes protestes són “legítimes”, però ha demanat que s’exerceixi fent ús de la mascareta, que és “la millor protecció per evitar un contagi”, i intentant mantenir la distància de seguretat. El cap d’Epidemiologia del Clínic ha admès que això últim és “difícil” en espais com la plaça de Sant Jaume.

Sobre l’obertura d’escoles , Trilla ha admès que “el risc mai serà zero”, però veu “cabdal” fer-ho perquè “l’alternativa és deixar els nens sense escolaritzar”. Per això, creu que s’ha d’intentar començar el curs vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona