Salut

Sanitat registra 27.136 morts per coronavirus, els mateixos que el total d’ahir i 50 en els últims set dies

Hi ha 249 positius més respecte d’ahir, 84 diagnosticats el dia previ, i el total se situa en 241.966

El Ministeri de Sanitat ha registrat 27.136 morts per coronavirus a Espanya, els mateixos que aquest dilluns. El que significa que en les 24 hores no s’ha produït cap nova defunció. Segons l’últim informe del Ministeri, en els darrers set dies han mort per la malaltia, 50 persones, 23 de les quals a Madrid, 6 a Castella i Lleó i 4 a Catalunya. En relació amb el nombre de positius confirmats per proves, Sanitat els xifra en 241.966, 249 més que al total d’ahir, i en 84 els diagnosticats el dia previ. D’aquests, 45 s’han produït a Madrid i 17 a Catalunya. En els últims set dies, hi ha hagut 149 hospitalitzacions i 12 ingressos en UCI.

Segons l’últim informe de Sanitat, hi ha hagut 5.265 diagnosticats en els últims 14 dies, i 2.178 en l’última setmana. Per inici de símptomes, 884 els han començat a tenir en les darreres dues setmanes i 237 en els últims set.

A Catalunya, des que va començar la pandèmia, s’ha diagnosticat 59.232 casos, 17 el dia previ. En els últims 14 dies, se n’han detectat 1.763 i en la darrera setmana 685. 310 persones han començat a tenir símptomes en els últims 14 dies i 76, en la darrera setmana.

La comunitat de Madrid és la que té més casos diagnosticats el dia previ (45), seguida de Catalunya (17) i l’Aragó amb 5. Hi ha cinc comunitats sense cap nou diagnosticat i n’hi ha 11 amb menys de cinc.

Pel que fa a les defuncions, Catalunya n’acumula 5.587, 4 en els últims set dies. Madrid en concentra 23 de les 50 totals i Castella i Lleó, 6. Hi ha vuit comunitats que no han registrat cap mort en l’última setmana.

Pel que fa als ingressos a l’UCI, des que va començar la pandèmia n’hi ha hagut 124.407, 149 durant l’última setmana, i 11.614 entrades en Unitats de Cures Intensives, 12 en els darrers set dies.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que cada dia es fa diagnòstic a entre 10.000 i 12.000 casos sospitosos i que es fan proves al 90% dels casos. Manté que l’evolució és bona i que cada cop hi ha menys persones hospitalitzades i a l’UCI, amb la qual cosa el risc de mortalitat s’està reduint.

En relació amb la xifra de morts, ha insistit que s’estan arreglant les sèries i ha demanat disculpes si les dades poden induir a confusió. En aquest sentit, ha dit que volen donar-les correctament com més aviat millor i que donaran una explicació “exhaustiva”.

Pel que fa a la quarantena, ha dit que cada cop més estudis revelen que els casos asimptomàtics no transmeten la malaltia a partir del setè dia i que és possible que la quarantena, seguint una recomanació de l’OMS, s’acabi reduint en 10 dies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres