Salut

Illa admet preocupació perquè l’obertura de fronteres permeti la importació de casos de Covid-19 i demana una estratègia europea

El ministre de sanitat ha anunciat una reunió amb els ministres europeus aquest divendres per fixar l’estratègia per trobar una vacuna

La vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, considera “estratègic” el turisme i defensa recuperar l’activitat “com abans millor”, però amb “seguretat”

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha admés aquest dijous que el govern espanyol està preocupat perquè l’obertura de fronteres pugui comportar una importació de casos de Covid-19 i ha defensat que cal un “enfoc europeu” amb “criteris comuns i clars”.

Durant la seva compareixença al Congrés, Illa ha afirmat que tot i que la bona evolució de l’epidèmia, cal prudència pel risc de “rebrots i de reintroducció”. Illa ha posat com a exemple la situació que s’està produint a Portugal, amb un increment de casos en els últims dies, i ha recordat que des de l’11 de mig Espanya ha registrat 96 casos importants. “A més de la detecció precoç i les mesures, el govern treballa des de fa setmanes en les fronteres i la mobilitat internacional, però apostem per un enfoc europeu”, ha insistit. En aquest sentit, el govern espanyol analitzarà “les implicacions” de la proposta de la Comissió Europea de reobrir les fronteres internes el 15 de juny.

Segons ha apuntat la vicepresidenta econòmica, Nadia Calviño, el govern espanyol vol recuperar “com abans millor” l’activitat econòmica, especialment el turisme, que considera “estratègic”.

Tanmateix, la vicepresidenta econòmica ha apuntat que no s’obriran les fronteres fins que no es pugui fer amb “seguretat”. Malgrat que la Comissió Europea insisteix als estats que pertanyen a l’espai Schengen i associats que reobrin les fronteres internes abans del 15 de juny, el govern espanyol no ho farà abans de l’1 de juliol.

Illa també ha anunciat una reunió amb els ministres europeus de Sanitat aquest divendres per fixar l’estratègia “a nivell comunitari per trobar una vacuna”. En aquest sentit, ha dit que trobar una vacuna és “urgent” però que “fer-la assequible, és una qüestió social i de dignitat”.

Espanya obre la frontera d’Andorra aquest divendres i permet als residents del país desplaçar-se a l’Alt Pirineu i Aran

Els ciutadans que viuen en aquesta regió sanitària no podran anar al Principat fins que s’aixequi l’estat d’alarma
ACN

El govern espanyol ha decidit obrir la frontera amb Andorra a partir d’aquest divendres, permetent els desplaçaments des de l’interior d’aquest país i cap a la regió sanitària de l’Alt Pirineu i Aran, que des d’aquest dilluns es troba en la fase 3 de la desescalada.

D’aquesta manera, els residents del Principat tindran “els mateixos drets” de mobilitat que els ciutadans de l’àmbit territorial pirinenc, segons ha confirmat l’ambaixador d’Espanya a Andorra, Àngel Ros.

Tot i això, no hi haurà reciprocitat perquè les persones que viuen en aquesta zona de Catalunya no podran anar al Principat fins que s’aixequi l’estat d’alarma, el pròxim 21 de juny.

La decisió arriba després que, aquest dimecres, l’Estat decidís que els residents a Gibraltar ja podien viatjar a Andalusia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona