Salut

Oriol Mitjà: “Hem experimentat només una petita fracció del que el virus pot fer a la nostra població”

L’infectòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol assegura que la Generalitat “no està fent cas de les meves recomanacions en la desescalada”

Assegura que va intentar sense èxit contactar amb el govern espanyol per expressar les preocupacions de la comunitat científica, fins i tot a través d’un expresident

L’infectòleg de l’Hospital Germans Trias i Pujol Oriol Mitjà ha assegurat aquest dimarts que el govern “no està fent cas de les recomanacions en la desescalada” perquè ha predominat el pla de Salut Pública, que és qui està executant el desconfinament i que considera tenen unes idees “més conservadores”. Per Mitjà un dels “defectes” del ministeri de Sanitat i del departament de Salut és que han estat “molt garantistes” i no s’han deixat ajudar pels experts, que des del febrer ja estaven alertant de la situació.

En una entrevista a El món a RAC 1, ha insistit que a la tardor hi haurà una segona onada de contagis, que pot ser pitjor de la que hem viscut ara i que cal estar preparat, tenint en compte que només un 5% de la població està immunitzada. “Hem experimentat només una petita fracció del que el virus pot fer a la nostra població”, ha afirmat. Per això considera que cal mantenir les mesures d’higiene i seguretat, sobretot en espais tancats, com cinemes i teatres on el risc de contagi “és 20 vegades superior”.

Mitjà també ha explicat que va intentar posar-se en contacte amb la cúpula del partit socialista i el govern espanyol però que no va tenir èxit. Fins i tot ha assegurat que ho va intentar a través d’un expresident espanyol, deixant entendre que havia sigut José Luis Rodríguez Zapatero. Davant els pocs resultats, Mitjà va optant per criticar públicament a través de Twitter la gestió de la pandèmia del govern espanyol. “A algunes persones no els va semblar bé que critiqués el govern de Sánchez. Simplement feia una crítica a la gestió de la pandèmia. Se sorprendrien si sabessin de qui soc votant”.

Sobre la segona onada que cal preveure a la tardor, Mitjà considera que caldrà aplicar estratègies “de distanciament intermitents”, és a dir, que caldrà fer confinaments però per zones, regions o barris.

Mitjà ha reiterat les seves crítiques també a d’altres aspectes de la gestió, com per exemple el fet que des de la Generalitat “continuïn entestats” en fer servir tecnologia que segons ells no és l’adient per a pandèmies de la magnitud del coronavirus. També ha reiterat que caldria fer servir sistemes com el bluetooth o els codis QR per al seguiment de contactes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Gregori Vizcaino i Vallbona
Director de l’Ascensió, Fires i festes de Granollers

“Hem d’entendre l’Ascensió com un estat d’ànim”

Granollers
Olot

Urbanitzen l’últim espai verd de la falda del Montsacopa

Olot
Societat

Dos-cents drons a la Cremada de Badalona

Badalona
Societat

Donen dispositius traductors per facilitar el treball humanitari d’Open Arms

Badalona
societat

El gimnàs Sant Pau, més a prop de tornar a donar servei

barcelona
SANT FELIU DE GUÍXOLS

Mascarell, fitxat per dirigir el projecte del Museu Thyssen

SANT FELIU DE GUÍXOLS
societat

Lectures, tallers infantils i activitats diverses arreu de la demarcació

girona
opinió

Calonge i Sant Antoni, municipi pioner en ‘smart city’

Alcalde de Calonge i Sant Antoni

Figueres perfora un pou de 200 metres de profunditat per buscar aigua

figueres