Salut

Sanitat manté congelada la xifra de morts per coronavirus en els 27.136 i suma 219 nous casos al total d’ahir

Hi ha hagut 25 defuncions en els últims set dies i 76 diagnosticats el dia previ

El Ministeri de Sanitat manté congelada la xifra de morts per coronavirus en 27.136, la mateixa que els últims dies, i n’ha registrat 25 en l’última setmana.

Segons l’últim informe que s’ha donat a conèixer aquest dimarts, des que va començar la pandèmia hi ha hagut 244.328 casos confirmats per proves diagnòstiques, 219 més que al total d’ahir (244.109) i 76 diagnosticats el dia previ. D’aquests, 42 s’han produït a Madrid i 14 a Catalunya. Pel que fa a les defuncions dels últims set dies, n’hi ha hagut 7 a Madrid i 3 a Catalunya. En l’última setmana hi ha hagut també 86 hospitalitzacions i 6 ingressos en UCI a tot l’estat espanyol.

Segons l’últim informe de Sanitat, hi ha hagut 4.315 casos diagnosticats en els últims 14 dies i 1.665 en els darrers set. Per inici de símptomes, 782 s’han diagnosticat en les últimes dues setmanes i 171, en els darrers set dies.

A Catalunya, des que va començar la pandèmia, s’ha diagnosticat 59.944 casos, 14 el dia previ. 1.388 s’han diagnosticat en els últims 14 dies i 587 en la darrera setmana. Per inici de símptomes, 268 s’han diagnosticat en els últims 14 dies i 50 en els darrers set.

La comunitat de Madrid és la que acumula més casos diagnosticats el dia previ (42), seguida de Catalunya amb 14. Hi ha cinc comunitats sense cap nou cas en el dia previ i dotze en tenen menys de quatre.

Pel que fa a les defuncions, Catalunya n’acumula 5.587, 3 en els últims set dies. En la darrera setmana, Madrid n’ha registrat 7 i Castella i Lleó i Astúries, 3 cadascuna. Hi ha vuit comunitats sense cap mort en l’última setmana.

Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 124.683 hospitalitzacions, 86 durant l’última setmana. D’aquestes, la majoria (30) han estat a Madrid, 11 a Castella i Lleó i 9 a Catalunya.

Pel que fa als ingressos en UCI, des que va començar l’epidèmia n’hi ha hagut 11.624, 8 en la darrera setmana. Hi ha quinze comunitats que no ha tingut cap ingrés en els últims set dies. Catalunya i Madrid n’han registrat dos cadascuna.

El director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, s’ha mostrat satisfet perquè l’evolució de la pandèmia a Espanya és “molt favorable” i ha explicat que l’estat espanyol es troba entre els països amb “menor transmissió”.

Simón ha anunciat també que el Ministeri preveu actualitzar les sèries històriques de morts per la malaltia al llarg d’aquesta setmana i “descongelar” la xifra total de defuncions, que ara se situa en els 27.136.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona