Salut

El 86% dels PCR fets a la Regió Sanitària de Girona donen negatiu

El 16% de les proves 32.000 resulten positives, un 1% no ha aportat resultats i l’altre 1% està en procés

La majoria de mostres ja s’analitzen al laboratori de l’ICS

La Regió Sanitària de Girona ha processat al territori més de 32.000 proves PCR per determinar la presència de coronavirus. El 82% han estat negatives, el 16% positives, l’1% no ha aportat resultats concloents i s’ha repetit la prova, i un altre 1% està en procés.

La gran majoria d’aquestes mostres s’ha analitzat a les instal·lacions que la multinacional farmacèutica veterinària HIPRA, amb seu a Amer (Selva), ha cedit a l’Institut Català de la Salut.

En aquest moment, el volum de mostres a analitzar ha baixat notablement (se’n fan unes 400-450 diàries), de manera que avui dia es processen la majoria de mostres al laboratori de l’ICS a Girona. Unes 250 analítiques es continuen fent a HIPRA i una part també s’envia a analitzar al Banc de Sang i Teixits.

El 39% de les peticions de PCR ha estat sol·licitat per l’Hospital Josep Trueta de Girona (més de 7.000) i l’Hospital de Santa Caterina de Salt (gairebé 5.500).

El 30% de sol·licituds les han fet els hospitals comarcals de la Regió Palamós, unes 4.500; Figueres, unes 2.900; Olot, unes 1.400; Campdevànol, unes 670, i Blanes –que majoritàriament envia les PCR a Barcelona–, amb 38.

Un altre volum important, el 25%, amb més de 8.100 sol·licituds, ha provingut dels Centres d’Atenció Primària (CAP), que també han tramitat les PCR dels centres residencials. La resta de peticions les ha fet l’Institut Català d’Oncologia (ICO), les clíniques privades –sobretot Clínica Girona i Clínica Bofill– i Mutuam, entre d’altres.

Des de Salut asseguren que “durant aquests mesos la col·laboració d’HIPRA ha estat vital per al processament de mostres a la Regió de Girona, ja que ha permès multiplicar la capacitat que tenia el Laboratori Clínic Territorial ICS Girona”.

Des de fa tres setmanes el volum de mostres ha anat a la baixa, el que ha permès reduir l’aportació de HIPRA. ELs professionals de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Dr. Josep Trueta (IDIBGI) i de l’ICS que s’havien traslladat a HIPRA per dur a terme les anàlisis ja s’han pogut reincorporar als seus laboratoris habituals. Així, les mostres que encara processen les fan íntegrament els professionals d’HIPRA.

Per la seva banda, el Laboratori Clínic Territorial ICS Girona es prepara per assumir unes 1.500 mostres diàries. En aquest sentit, ja disposa d’un robot de processament i detecció de mostres nou. Aquest mes de juny n’arribarà un segon i durant l’estiu un tercer. A més, adquireix reactius per tenir-ne prous en cas que hi hagués un rebrot de la pandèmia.

Si eventualment s’haguessin de analitzar més de 1.500 PCR diàries, es recorreria a una nova col·laboració amb HIPRA i IDIBGI que, segons Salut, sempre han mostrat la seva predisposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Figueres s’aboca a les Fires i Festes de la Santa Creu

FIGUERES

Colau acusa el PSOE d’haver tolerat el ‘lawfare’ que ara pateix

barcelona
SOCIETAT

El barri gironí del Pont Major, un dels ‘Barris amb Futur’ de la Generalitat

girona
societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins