Salut

Coronavirus

Xina suma 22 nous casos de Coronavirus, 13 dels quals a Pequín

Les autoritats donen per “controlat” el brot detectat al principal mercat de la ciutat, tot i que en les últimes hores ha deixat 4 nous positius

Al país hi ha 359 casos actualment actius i 13 pacients en estat greu

La Xina ha detectat aquest dilluns 22 nous casos de Covid-19. La Comissió Nacional de Salut ha detallat aquest dimarts que 9 d’aquests contagis vindrien de l’exterior i 13 serien de transmissió local, tots aquests diagnosticats a Pequín.

Dels 9 casos “importats”, 7 s’han declarat a la província de Gansu (oest), 1 a Jiangsu (est) i 1 altre a Xaanxi (centre).

Les autoritats sanitàries xineses no han informat de cap nova mort al país i en les últimes hores han rebut l’alta 12 pacients.

El total de casos confirmats actius és de 359, dels quals 13 en estat greu. El brot ha deixat un total de 83.418 contagis i 4.634 morts.


Hi ha 2 nous casos “sospitosos” d’haver contret el patogen, tots dos a Pequín, que eleven a 15 el total arreu del país. Pel que fa als asimptomàtics, que les autoritats xineses no comptabilitza com a a confirmats, se n’ha detectat 7 de nous, 1 dels quals a la capital. 99 casos d’aquest tipus continuen encara sota observació mèdica arreu de la Xina, 59 dels quals “importats”. Segons la comissió, 328 contactes propers a infectats han estat alliberats d’observació mèdica les últimes 24 hores, però encara hi ha 7.591 persones en aquesta situació.

Brot controlat
La capital xinesa va elevar la setmana passada el nivell de resposta a emergències per la Covid-19 en un intent de frenar la propagació massiva d’una nova onada del brot detectat al principal mercat de la ciutat, que fins ara ha deixat 245 positius confirmats.

Les autoritats donen per “controlat” aquest brot gràcies a les mesures adoptades per contenir-lo, tot i que avui encara s’ha informat de 4 nous casos més que el dia anterior.

A banda, continuen les proves de coronavirus per a personal de restaurants, universitats i mercats de la capital, així com per a treballadors de serveis de subministraments de menjar i begudes, supermercats i centres comercials.

La capacitat per fer tests s’ha duplicat els últims dies amb l’arribada a la ciutat de personal sanitari i laboratoris mòbils provinents d’altres províncies, que poden analitzar fins a 230.000 mostres diàries.

A més, totes les classes presencials estan suspeses i s’aconsella als residents que treballin des de casa. Les comunitats en àrees de risc “alt” han quedat segellades i no es permet que ningú en surti. Els residents a zones declarades de risc no poden sortir de la ciutat i es recomana que ningú ho faci sense un motiu de pes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona