Salut

Coronavirus

Trilla veu “localitzats” els brots a l’Estat

El cap d’Epidemiologia del Clínic veu factible controlar-los per la seva magnitud i traçabilitat

L’expert avala no permetre el ball entre desconeguts a la discoteca pel risc de contagi

El cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, ha afirmat que els brots que han anat apareixent a l’Estat estan “localitzats”. A més, creu que ni per la magnitud ni per dificultat de seguiment no “sembla que no es puguin arribar a controlar”.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Trilla ha explicat que el perill de brots com el d’Osca és no poder fer la traçabilitat i que el nombre de casos augmenti sense tenir clar d’on venen els contagis.

En aquest sentit, ha valorat positivament el retrocés a la fase 2 de les tres comarques d’Osca afectades per poder veure amb claredat quina és la situació que hi ha i poder fer un major seguiment, al mateix temps que es redueixen els contactes.

Trilla ha descartat parlar de segona onada, ja que ha afirmat que l’Estat espanyol “no ha sortit encara 100% de la primera”.

L’expert en epidemiologia ha avalat la mesura del govern català de no permetre el ball entre desconeguts a les discoteques pel risc de contagi i la dificultat de traçabilitat que suposa. Trilla ha reconegut que hi ha qui pot considerar que hi ha incoherències entre permetre activitats com el consum a les terrasses dels bars i no el ball a les pistes de les discoteques, però ha remarcat que hi ha una diferència “fonamental” i és que unes activitats que es fan a l’aire lliure i altres en espais tancats. Segons ell, una pista de ball plena de gent que entra en contacte “és un risc de contagi clar”. Ha afegit que a Corea del Sud l’origen d’un dels rebrots es va donar en un local d’oci nocturn. És per això que considera “prudent” repensar les discoteques i evitar aquest contacte directe a les pistes de ball.

Sobre l’alerta de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) pel creixement de contagis al món, Trilla ha lamentat que l’organització no pot fer res més que aquestes alertes i ha constatat que la situació entre els diferents països es diferent.

Per últim, ha demanat “molta, molta, molta” prudència durant la revetlla de Sant Joan davant del risc que suposa combinar el gel hidroalcohòlic i portar mascareta amb l’ús de material pirotècnic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona