Salut

Coronavirus

Alemanya confina 370.000 persones per un rebrot del coronavirus

El govern de l’Estat del Rin del Nord-Westfàlia ordena tancar locals de restauració i oci i imposar de nou les mesures de distanciament

El focus de Covid-19 es va detectar en una empresa càrnia i ja afecta unes 1.500 persones

El govern de l’estat federat de Rin del Nord-Westfàlia ha ordenat el tancament parcial de la vida pública durant una setmana a tot el districte de Gütersloh, on viuen unes 370.000 persones, per un brot de coronavirus que ja afecta 1.553 persones.

Així ho ha anunciat aquest dimarts el ministre-president d’aquest estat federat, Armin Laschet, en una roda de premsa on ha assegurat que “des del punt de vista de les xifres” aquesta mesura seria en principi innecessària, ja que més enllà del brot a l’empresa càrnia Tönnies la xifra de contagiats al districte afectat és de 24.

“Això ens permetria dir que el foc està localitzat, però donarem un pas més i ordenem el tancament de la vida pública al districte de Gütersloh” amb l’objectiu de “calmar” i “obtenir claredat” sobre la situació general”, ha indicat.

Laschet ha explicat que la idea és realitzar tests massius aquesta setmana per determinar fins a quin punt el coronavirus es pot haver extés entre la població.

El brot a la zona va començar en una planta càrnia, els 7.000 treballadors de la qual ja estan en quarantena.

Part dels afectats són treballadors de Romania i Bulgària, als quals el ministre-president ha garantit una “atenció curosa”, atenent a les dificultats per la situació de quarantena, lluny de les seves famílies.

La decisió de les autoritats renanes suposa el primer pas enrere al país d’ençà que Alemanya va començar a relaxar les mesures per lluitar contra el coronavirus a mitjan maig.

La decisió implica tancar tots els bars i restaurants –excepte per servir menjar per emportar-, museus, cinemes o gimnasos. A més, s’imposen de nou les mesures de distància interpersonal.

“Sabem que al districte la xifra de contagis no ha crescut i malgrat això exigim de la gent que accepti el tancament de la vida pública”, ha demanat Laschet.

En aquest sentit, ha assegurat que es tracta d’una “mesura temporal” i “profilàctica” que estarà vigent una setmana i es podrà revertir si la situació ho permet. No obstant això, també ha advertit que les limitacions es podrien ampliar si és necessari.

El cap del govern del Rin del Nord-Westfàlia ha justificat que allà on les xifres augmenten i existeix una amenaça cal actuar amb decisió i fer marxar enrere, a les mesures introduïdes al març, per contenir la pandèmia. També ha subratllat la necessitat de fer el que calgui perquè aquest rebrot no s’estengui més enllà del districte on s’ha originat.





[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona