Salut

Coronavirus

Sanitat notifica 3 morts més per Covid-19 al total i 12 en els últims set dies

L'última actualització suma 200 nous positius al total de casos de coronavirus, 84 dels quals diagnosticats el dia previ

El ministeri vigila 51 brots actius de coronavirus a l’Estat, 11 dels quals tenen un “interès especial”

L’últim balanç de la pandèmia de coronavirus del ministeri de Sanitat situa el total de víctimes en les 28.346, tres més que les notificades fins ahir. L’informe d’aquest dilluns detalla que en els últims set dies s’ha reportat 12 defuncions.

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, ha precisat en la roda de premsa diària d’aquest dilluns que ahir diumenge es va notificar una d’aquestes últimes dotze morts i dissabte no se’n va informar de cap.

Segons la darrera actualització del govern espanyol, des de l’inici del brot fins ara s’ha diagnosticat 248.970 positius testats de Covid-19, 200 més que les comunicades fins diumenge. El dia previ a l’informe s’ha detectat 84 noves infeccions, 34 menys que les notificades ahir.

En l’última setmana hi ha hagut 137 hospitalitzacions i 15 ingressos a les unitats de cures intensives arreu de l’Estat espanyol.


51 brots actius
Simón ha explicat que hi ha 51 focus de Covid-19 “sense tancar, però molts d’ells no són d’interès”. Segons ha explicat, molts d’aquests brots segueixen oberts perquè no han passat els dies perquè es tanquin oficialment per molt que a alguns ja no es detecti transmissió.

No obstant això, ha indicat que el ministeri sí que segueix 11 brots amb “interès especial” a Saragossa; a Osca i Lleida, tots dos associats a temporers del camp; a un hospital de Valladolid; a un centre d’acollida d’immigrants de la Creu Roja a Màlaga; i dos brots familiars comunitaris Múrcia i Galícia.

En tot cas, el portaveu ha assegurat que la “transmissió comunitària no és de gran importància ara mateix”.

En relació als focus de Lleida i la franja, Simón ha apuntat que "no van massa malament" i no ha descartat que estiguin vinculats. El portaveu ha dit que els contagis no estan relacionats tant pel tipus de feina com per "la situació social en la qual viuen".

Preguntat per l’estudi que ha detectat la presència de SARS-CoV-2 a les aigües residuals de Barcelona al març de l’any passat, Simón ha evitat pronunciar-se per “prudència” i ha apuntat que hi pot haver “diverses opcions per explicar aquest resultat”. Simón, però, ha admès que l’estudi l’ha realitzat un equip de treball “seriós”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona