Salut

Salut eleva a deu els casos confirmats de coronavirus a l’Escorxador d’Avinyó

L’empresa càrnia defensa que els treballadors afectats s’haurien contagiat en una festa privada a Manresa

L’alcalde de la localitat qualifica de “molt correctes” les mesures de prevenció a les instal·lacions

El departament de Salut ha confirmat que ja són 10 els casos positius de coronavirus a l’escorxador frigorífic d’Avinyó, al Bages. En total, s’han fet un centenar de proves PCR i s’està a l’espera de saber tots els resultats.

L’alcalde d’Avinyó, Eudald Vilaseca, ha explicat en declaracions a TV3 que l’origen del brot no hauria estat al mateix escorxador sinó a una festa privada a Manresa. “Em consta que les mesures de prevenció que pren l’empresa són molt correctes”, ha dit el batlle.

L’empresa càrnia, que no ha volgut fer declaracions, s’ha remès a un comunicat on defensa la tesi del contagi que també ha fet l’alcalde i asseguren que des de fa mesos segueixen un protocol de neteja i protecció “molt estricte”.

La direcció de l’Escorxador d’Avinyó ha apuntat a través d’un comunicat que sembla que el contagi dels treballadors s’hauria produït en una festa a Manresa. “Fa uns dies, un grup d’amics i companys de Manresa va coincidir en un local a Manresa mateix i, per les evidències, sembla que allà es podrien haver contagiat de Cvid”, asseguren.

Des de la companyia expliquen que tan aviat com van assabentar-se del primer cas van activar el protocol establert i van aïllar les persones que haguessin pogut tenir relació propera amb la persona infectada. En saber-se que hi havia més casos van ampliar les mesures d’aïllament, assegura l’empresa.

L’escorxador confia que es tinguin tots els resultats de les proves PCR entre aquest dimecres i dijous. El centenar de testos s’han fet als treballadors de les àrees de triperia i sacrifici, que són aquelles on es creu que hi podria haver hagut contacte amb els infectats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà
CRÒNICA

El futbol no s’acaba al minut 90

Olot

Un poemari que reflexiona sobre la vida i la poesia

Olot

Comença l’espectacle

Barcelona
VIDRERES

Tres grans illes de contenidors als accessos d’Aiguaviva Parc

VIDRERES
Equipaments

Reclamen a Collboni un casal d’avis als jardins de Pedralbes

Barcelona
Patrimoni

Jornades sobre el monestir de Sant Jeroni de la Vall d’Hebron

Barcelona
Urbanisme

Obre el primer tram d’un carril bici a la travessera de les Corts

Barcelona