Salut

Coronavirus

Salut confirma un nou brot de coronavirus al Segrià

Les persones hospitalitzades per Covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida s’han triplicat en 10 dies

Vergés demana als lleidatans que abaixin el ritme però no es planteja de moment restriccions a la mobilitat

El departament de Salut ha informat aquest divendres d’un nou brot de Covid-19 a la Regió Sanitària de Lleida, on els casos del coronavirus s’han triplicat en 10 dies.

La gerent de la regió sanitària, Divina Farreny, ha explicat que es tracta d’un focus detectat ahir dijous en una empresa hortofructícola del Segrià, i que afecta quatre treballadors.

Segons Salut, actualment hi ha 130 positius de Covid-19 en 8 brots actius a la regió sanitària de Lleida, la majoria a la comarca del Segrià, i un novè a la Val d’Aran.

En una roda de premsa aquesta tarda a Lleida, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que la xifra de persones  amb el virus que han ingressat a l’Hospital Arnau de Vilanova de Lleida s’ha triplicat en els últims deu dies. Si el dia 22 de juny hi havia ingressades 6 persones a planta i 4 a la unitat de cures intensives (UCI) amb Covid, avui divendres ja són 21 a planta i 6 a la UCI.

“Estem veient que les incidències acumulades dels set últims dies són molt més elevades que les de la setmana anterior”, ha constatat.

És per això que el departament de Salut i l’Institut Català de la Salut (ICS) han pres mesures per preservar el bon funcionament de l’hospital davant la possible entrada de més casos en els propers dies.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha instal·lat un hospital de campanya mòbil davant les urgències del centre sanitari, amb capacitat per a un centenar de persones, que servirà per fer un cribratge i mantenir un “circuit net” de Covid, segons ha explicat el gerent de l’ICS a Lleida, Ramon Sentís. En aquest sentit, els mòduls serviran com a sala d’espera per als pacients que estiguin a l’espera de rebre el resultat de les proves PCR.

Sentís ha destacat que després del confinament les urgències han recuperat la seva activitat habitual però ha de conviure amb l’arribada de casos de Covid-19, i aquest dispositiu ha de permetre diferenciar els pacients.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha demanat avui divendres als lleidatans que “baixin el ritme de socialització”, que facin les coses imprescindibles i extremin les precaucions amb l’ús de mascaretes, higiene mans i distància física per intentar contenir l’increment de casos a la regió sanitària de Lleida.

Vergés ha descartat de moment recuperar les restriccions a la mobilitat a Lleida, però ha avançat que proposarà al Procicat “mesures per protegir” els establiments amb persones vulnerables, com les residències geriàtriques.

  “No podem permetre que això exploti en el sistema sanitari, hem de poder contenir-lo abans”, ha dit la consellera.

Tot i no apostar per confinaments parcials, Vergés  ha apel·lat als lleidatans perquè redueixin els seus contactes socials per frenar l’avanç dels contagis.

En aquest sentit, ha recomanat que si es fa, per exemple, un sopar d’amics “millor que sigui reduït, com menys persones millor” i es deixi passar un temps per fer altres trobades, sobretot si d’aquesta manera es pot exposar gent vulnerable al virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona