Salut

Coronavirus

Les defuncions per Covid-19 a l’Estat pugen a 28.388, tres més que divendres

Els últims 7 dies han mort 12 persones i el total de positius augmenta en 1.244 casos, fins als 28.385, dels quals 78 detectats el dia previ

Catalunya suma la meitat dels casos diagnosticats durant la darrera setmana

La pandèmia de Covid-19 a l’Estat espanyol ha deixat fins aquest dilluns un balanç global de 28.388 defuncions, tres més respecte de l’anterior informe del ministeri de Sanitat, publicat divendres passat.

D’acord amb l’última actualització del govern espanyol, els últims set dies hi ha hagut 12 defuncions, 9 menys que a l’informe de fa tres dies. Madrid (3), Castella i Lleó (2), Catalunya (2), el País Basc (2), Andalusia (1), Aragó (1) i Castella-La Manxa (1) són els territoris on s’ha registrat els decessos.

Sanitat suma aquest dilluns 1.244 nous positius testats de Covid-19 al total (251.789). És una xifra més important a la d’altres dies, però cal recordar que el ministeri no ha facilitat dades durant el cap de setmana.

El dia anterior al’informe s’ha diagnosticat 78 positius (96 menys que divendres): 18 a Catalunya, 16 a Madrid, 13 a l’Aragó, 8 a Castella-La Manxa, 7 a Andalusia, 5 a Galícia, 4 al País Valencià, 3 a Navarra, 1 a Cantàbria i 1 a Extremadura.


Catalunya suma la meitat dels positius detectats els últims 7 dies
En els últims set des s’ha diagnosticat 2.347 casos (319 més que divendres). A la roda de premsa diària per valorar les dades de l’informe, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha detallat que Catalunya, amb 1.200, nous positius, “aporta la meitat de dels casos notificats els últims set dies”.

Simón ha precisat que aquest ha estat el període on s’ha notificat més casos dels brots ja coneguts.

En relació amb el focus de la comarca del Segrià, on la Generalitat ha decretat un confinament perimetral, el portaveu de Sanitat ha admès que els preocupa aquest brot, però creu que “afortunadament es reacciona i es prenen mesures de control importants”.

En l’última setmana hi ha hagut 138 hospitalitzacions, 3 menys que divendres, i 10 ingressos a les unitats de cures intensives (UCI), també 3 menys que a la darrera actualització.

En aquest sentit, Simón ha detallat que el número d’hospitalitzats a les UCI és de 181 i segueix baixant, per la qual cosa ha augurat que “baixaran les defuncions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró