Salut

L’alcalde de Lleida aposta per l’equilibri entre “preservar la salut i mantenir l’activitat econòmica”

Pueyo entén la “frustració” dels comerciants pel confinament del Segrià

La Paeria reparteix 300 mascaretes i instal·larà senyalització per evitar aglomeracions

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, ha assegurat aquest dilluns que amb l’actual confinament perimetral al Segrià pels 14 brots de Covid-19 que hi ha la comarca es busca “un equilibri entre preservar la salut de les persones i mantenir l’activitat econòmica”. Dues qüestions, ha admès, que“no és fàcil” coordinar.

En una roda de premsa aquesta tarda per explicar les actuacions que es fan des de la Paeria, ha considerat “normal” l’augment de casos positius de coronavirus al Segrià. “Que avui hi hagi més casos que ahir no em sorprèn”, ha dit.

Respecte a un possible confinament domiciliari dels veïns del Segrià, l’alcalde ha dit que no pot “profetitzar i caldrà esperar als pròxims dies per veure com evoluciona la situació”.

Pueyo ha assegurat que el consistori està en contacte permanent amb totes les administracions “amb la voluntat de treballar junts”.

En aquest sentit, ha explicat que parla habitualment amb la resta d’alcaldes de municipis del Segrià i assegura que “tenen les mateixes preocupacions que jo”, que “és una barreja de preocupació i de voluntat d’afrontar la crisi”, ha dit.

Pel que fa a les repercussions econòmiques del confinament, Pueyo ha expressat la “preocupació” de diferents àmbits davant aquest nou confinament, especialment el de la restauració i l’hostaleria, i ha assegurat que entén la “frustració” dels comerciants.. “Hi ha gent que tenia reserves al seu hotel i ara els clients no hi aniran i persones que havien previst marxar de vacances i no ho poden fer”, ha constatat. “És evident que estan preocupats”, ha afegit. Però segons ell, els diferents sectors de la ciutat tenen una voluntat de “treballar junts per aplanar la corba i superar aquesta etapa el més aviat possible”.


Mesures de la paeria
El paer en cap ha recordat la importància de complir amb les mesures de mascareta, distància i mans. Aquest dilluns el consistori ha repartit 300 mascaretes a diferents punts de l’eix comercial de la ciutat i al Casc Antic.

També ha insistit en evitar les aglomeracions i les reunions de més de deu persones. Ha anunciat que aquesta setmana instal·laran senyalització especial en punts de la ciutat amb més aglomeracions com Ricard Vinyes o l’Eix Comercial. Es tracta de banderoles i vinils informatius recordant la normativa per evitar i frenar contagis.

El batlle ha advocat per incentivar la “mediació” social entre els lleidatans per ajudar a què totes les persones compleixin amb les normes, ja que “els controls estrictament policials no són sempre suficients”. De fet, ha revelat que ahir va demanar al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, reforços i més presència policial dels Mossos d’Esquadra a zones com el centre històric i l’eix comercial. Segons ell, si se sumen els esforços de les 220 unitats de la Guàrdia Urbana, més els Mossos i la “complicitat” de la ciutadania, es pot ajudar a què encara més persones segueixin els protocols de seguretat per frenar la Covid-19.

L’alcalde s’ha sumat a la crida perquè “vinguin” professionals sanitaris d’arreu de Catalunya a donar suport.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
Les roses del Firal i les del cementiri
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen avui a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt