Salut

Jair Bolsonaro contrau la Covid-19

El president brasiler confirma que té la malaltia i es tracta amb cloroquina

El polític ultradretà és un dels dirigents mundials que més escèptics sobre la gravetat del nou coronavirus, tot i que el seu país és el segon més afectat

El president del Brasil, Jair Bolsonaro, ha donat positiu de Covid-19, segons ha confirmat ell mateix als mitjans aquest dimarts. El polític ultradretà, de 65 anys, un dels dirigents més escèptics del món sobre la gravetat del virus, continuava assistint a actes públics sense portar la mascareta.

El mateix Bolsonaro ha explicat als periodistes que l’entrevistaven a la seva residència oficial que tot va començar diumenge “amb una breu indisposició”. El president ha assegurat que es troba “perfectament bé”, fins al punt que ha informat del resultat de la prova parlant amb els reporters a menys de dos metres de distància, si bé aquesta vegada amb la màscara posada.

Al llarg dels darrers mesos Bolsonaro ha destacat per menystenir la perillositat del nou coronavirus, malgrat que el Brasil és el segon país del món més afectat per la pandèmia després dels Estats Units, amb més de 65.000 morts i més d’un milió i mig d’infectats. Ha qualificat la Covid-19 de “gripeta”, ha circulat pels carrers en plena quarantena, ha assistit als actes públics sense màscara i repartint abraçades i petons als simpatizants sense cap mena de cura.

“Confesso que creia que pensava haver-lo contret uns mesos enrere”, però “no esperava que això m’hagués passat”.

Bolsonaro passarà la quarantena a casa, però ja ha avisat que no sap “estar aturat” i continuarà despatxant per videoconferència.

Fonts de la Presidència han confirmat a l’agència Efe que el cap d’Estat ha començat un tractament amb cloroquina, un medicament antipalúdic que, segons Bolsonaro, és completament eficaç per al tractament del coronavirus, tot i que la comunitat científica no ho ha corroborat i es plantegen seriosos dubtes.

Tots els ministres que han estat en contacte amb el president els últims dies i la seva família s’han sotmès a proves de Covid-19. També passarà preventivament els exàmens l’ambaixador nord-americà, Todd Chapman, que aquest cap de setmana va rebre la visita de Bolsonaro amb motiu del Dia de la Independència dels EUA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA