Salut

El president del Col·legi de Metges de Lleida assegura que la corba de casos de covid-19 a Lleida “és com la del març”

Mur afirma que Lleida viu un “drama humanitari”

Critica que s’ha mirat “a una altra banda”

El president del Col·legi de Metges de Lleida, Ramon Mur, ha assegurat que la corba de casos de coronavirus a Lleida és actualment “com la del març”. En declaracions a RAC1, Mur ha explicat que, en canvi, no hi ha tants casos greus perquè la mitjana d’edat dels infectats “és 15 anys inferior a la de fa tres mesos” i el 80% són asimptomàtics. Ha afegit que la transmissió es concentra en aquesta gent jove i en l’entorn de la indústria càrnia i la de la fruita. Mur ha apuntat que a Lleida es viu un “drama humanitari” i ha criticat que havien alertat a les administracions que això podria passar tenint en compte la situació dels temporers però “es va mirar cap a una altra banda”.

Mur ha assegurat que es va parlar amb el Departament de Salut ja des del maig i ha lamentat que llavors no es va posar en marxa una coordinació ni dins de l’administració catalana ni entre diferents nivells de l’administració per abordar aquesta problemàtica.

El metge ha assegurat que “no es tractava de posar barreres” sinó de fer “un major esforç i coordinació per atendre a les persones en l’origen”. Ha afegit que sí que hi ha casos en que consistoris, empreses i patronals estan fent “un esforç com mai” per allotjar aquestes persones en habitatges dignes. I és que Mur ha apuntat que malgrat s’intenti controlar que es compleixen les mesures en el lloc de treball, és difícil controlar què fan fora.

En aquest sentit, ha assegurat que han faltat també mediadors per explicar la situació. “Tenen més gana i necessitat que por”, ha manifestat.

Mur ha apuntat que la solució passa per un treball coordinat entre totes les administracions i agents socials. “S’ha de fer un pacte social, intentar abordar situacions tan complexes de drama social, que són l’arrel del problema”, ha insistit.

A més, ha afirmat que falten metges i ha lamentat que alguns estan fent tasques administratives “que podrien fer altres professionals”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona