Salut

Barcelona té 24 “petits brots controlats” després de triplicar fins a 458 els casos de Covid-19 l’última setmana

Colau prepara un ‘hotel salut’ i veu “insuficient” els 120 de rastrejadors

La ciutat de Barcelona gairebé va triplicar els casos de Covid-19 la setmana passada, passant de 164 a 458, sobretot entre els joves i persones de mitjana edat en trobades familiars i d’amistats. Els dos districtes amb més increment han estat l’Eixample i Sants-Montjuïc. En total hi ha 24 “petits brots controlats” de com a mínim quatre persones.

L’alcaldessa, Ada Colau, ha dit que la situació és “preocupant”, però “no alarmant” ni comparable amb la comarca del Segrià i ha manifestat que ha ofert col·laboració als ajuntaments d’aquesta zona afectada. En referència a la decisió d’un jutge de no donar validesa a les mesures de confinament decretades per la Generalitat, Colau no ha volgut “alimentar la polèmica”.

Així mateix. Colau ha ofert col·laboració a la conselleria de Salut i ha explicat que ha demanat la reunió de la comissió conjunta per tractar de l’afectació de la malaltia a la ciutat que voldria que es pogués fer com més aviat millor.

Això no obstant, l’Ajuntament ha decidit reactivar un dels anomenats ‘hotels salut’ per permetre el confinament adequat a alguns infectats, i ha demanat a la Generalitat que incrementi els 120 rastrejadors del coronavirus a tot Catalunya. En aquest sentit, Colau ha explicat que el dispositiu de la Generalitat per fer el rastrejament de persones afectades per la Covid-19 és insuficient.

Per la seva banda, la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l’Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa, ha explicat que els nous casos de coronavirus detectats a la ciutat es reparteixen per tots els districtes de la ciutat i que no hi ha cap districte que destaqui amb una afectació especialment elevada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla