Salut

Protecció Civil preveu aplicar a Barcelona el model de l’Hospitalet i no descarta fer-ho en altres municipis

La directora de Protecció Civil afirma que és “molt probable” que es tanquin els locals d’oci nocturn

Protecció Civil preveu aplicar a Barcelona el model de restriccions de l’Hospitalet de Llobregat per aturar l’augment de casos de coronavirus. “Anem cap al model de l’Hospitalet”, ha dit la directora general de Protecció Civil, Isabel Ferrer, en declaracions a TV3. Ha explicat que el Procicat acabarà de concretar aquest matí les mesures però ha apuntat que buscaran “evitar al màxim possible el contacte social”, establir restriccions d’aforament a bars i restaurants -50% a l’interior i distància de dos metres entre taules a les terrasses- i cita prèvia per anar als establiments. A més, és “molt probable” que es tanquin els locals d’oci nocturn. Ferrer no ha descartat que aquestes mesures s’ampliïn a tot l’Hospitalet i a altres municipis.

Ferrer ha afirmat que la idea per a Barcelona, com a l’Hospitalet, és “no sortir de casa si no és estrictament necessari”. Ha afegit que la meitat dels contagis provenen de trobades familiars i socials i això s’ha de “tallar ràpidament”.

Ha explicat que, a l’espera de la decisió final del Procicat, és “molt probable” que les mesures afectin tota la ciutat i ha apuntat que la situació que es dona a l’Hospitalet i a Barcelona es pot estendre als “municipis que estan a tocar”.

Ha indicat que les mesures aprovades necessitaran de l’autorització judicial, com ja va passar al Segrià i a l’Hospitalet, i no ha descartat que siguin modificades. Per això, ha afirmat que cal que al judicatura faci “un aprenentatge i es deixi assessorar dels que entenen”.

La directora general de Protecció Civil ha reconegut que els escenaris són “molt complicats” i que el resultat de les mesures que ara es prenguin no es podrà comprovar si funcionen fins d’aquí a uns 12 dies.

Ferrer ha assegurat que ja sabien que hi haurien rebrots i que més enllà de si han arribat abans del previst, l’important és “ser àgils i podem implementar i improvisar” les mesures necessàries. Sobre si s’està actuant tard, ha afirmat que “és probable” que els epidemiòlegs puguin arribar a aquesta conclusió però ha apuntat que es treballa segons els escenaris que es van presentant.

La directora general de Protecció Civil ha explicat que no s’ha volgut tornar al model de fases perquè la situació a cada municipi “és absolutament diferent” però ha reconegut que és un moment “una mica complicat” i “de confusió”.

En aquest sentit, ha apuntat que s’haurà d’estar “atents a la informació” perquè és un “dubte raonable” pensar que potser no es pot accedir a la zona on es vol anar de vacances. “No puc avançar com estarà Barcelona o la Costa Brava en 15 dies”, ha exemplificat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona
economia

El simulacre de risc químic amb sirenes a les Terres de l’Ebre i Tarragona es farà el 24 d’abril

barcelona
societat

El 63% dels docents asseguren haver patit una agressió física o verbal per part d’alumnes, segons USTEC

BARCELONA

El #wasteinprogress 2024 tanca amb un nou rècord de visitants

GIRONA

El cartell del ’Temps de Flors’ és un mosaic floral de formes geomètriques

GIRONA

El Govern inverteix 685.000 euros en l’abocador clausurat

LES LLOSES

Regalen 2.000 banderes de la ciutat perquè es pengin per les Fires

figueres