Salut

Coronavirus

El govern prohibeix l’oci nocturn

El Procicat tanca discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles a tot Catalunya durant un termini d’almenys 15 dies

Se suspenen les activitats musicals amb pistes de ball i s’estableix el tancament dels espais de joc a la mitjanit

A les zones on ja s’apliquen mesures restrictives per contenir brots de Covid-19 els bars, guinguetes i bars musicals també hauran d’abaixar la persiana a les dotze

El comitè tècnic del pla Procicat ha decidit suspendre a tot Catalunya l’obertura de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacles per l’actual situació epidemiològica al conjunt del país. També queden prohibides les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels esmentats establiments.

A més, el Procicat limita l’horari d’obertura de les sales de joc, casinos i sales de bingo, que hauran d’abaixar la persiana a la mitjanit a tot el país.

També hauran de tancar com a molt tard a les dotze de la nit els restaurants, bars, terrasses, guinguetes i bars musicals situats als municipis on ja s’apliquen mesures restrictives per contenir els brots de coronavirus.

Les poblacions afectades són Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet, Sant Adrià de Besòs, Sant Feliu de Llobregat, Badalona, Figueres, Vilafant, els Alamús, Albatàrrec, Alcanó, Alcoletge, Alfarràs, Alfés, Alguaire, Almacelles, Almatret, Almenar, Alpicat, Aspa, Corbins, Llardecans, Maials, Montoliu de Lleida, la Portella, Puigverd de Lleida, Rosselló, Sudanell, Sunyer, Torrebesses, Torrefarrera, Torre-serona, Vilanova del Segrià, Vilanova de la Barca, Àger, Albesa, Algerri, Alòs de Balaguer, Les Avellanes i Santa Linya, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Bellmunt d'Urgell, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, Menàrguens, Montgai, Os de Balaguer, Penelles, Preixens, Térmens, Torrelameu, La Sentiu de Sió, Vallfogona de Balaguer, i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

A Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre es mantenen vigents les restriccions més estrictes que ja s’apliquen actualment.

El toc de queda de l’oci nocturn entrarà en vigor aquest dissabte, 25 de juliol, i la previsió és mantenir-la durant 15 dies. 

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha precisat que la mesura entrarà en vigor la nit de dissabte al diumenge, perquè intentar aplicar la mesura a les dotze de la nit d’aquest divendres podria crear “més problemes que una altra cosa”. El portaveu de Salut ha desitjat que no calgui prorrogar la vigència de la suspensió.

Argimon ha justificat que el “fonament” de la mesura és limitar la mobilitat. I també ha argumentat que en determinats ambients és difícil mantenir les mesures de seguretat genèriques de rentat de mans, mascareta i distància interpersonal.

El portaveu ha visat que el govern serà “molt escrupolós” i “vetllarà” perquè el tancament dels locals d’oci nocturn es compleixi. Segons ell, la Generalitat no necessitat autorització judicial per aplicar la mesura perquè no es limita “cap dret fonamental”.

Preguntat per la possibilitat que el tancament de discoteques impulsi fenòmens com el del ‘botellón’, Argimon ha assegurat l’executiu estarà “amatent” perquè no hi hagi una activitat “que ja no estava permesa” abans de la pandèmia de la Covid-19.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres

En marxa la Lectura continuada de ‘Les hores’, de Josep Pla

palafrugell
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós