Salut

Sánchez creu que les decisions del Regne Unit són “desajustades”

El president del govern espanyol considera un “error” la recomanació de no viatjar a Espanya i assegura que dialoguen amb el govern britànic per revertir-la

Defensa que la incidència de la Covid-19 és inferior a la mitjana europea a la majoria de l’Estat

 El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha opinat que les decisions del Regne Unit d’imposar una quarantena a les persones que provenen d’Espanya i de recomanar no viatjar-hi són “desajustades”.

En una entrevista a TeleCinco, Sánchez ha afirmat que el seu executiu dialoga  amb les autoritats britàniques per intentar que reverteixin aquesta reacció. Segons ell, és un “error” que el Regne Unit tingui en compte la incidència acumulada del coronavirus al conjunt d’Espanya quan és “desigual”, ja que el 64,5% dels casos es concentra a dos territoris –l’Aragó i Catalunya- i, en canvi, a la major part de l’Estat espanyol la incidència de la Covid-19 és inferior a la mitjana europea.

Sánchez ha demanat al Regne Unit que decideixi “en funció de criteris epidemiològics” i ha insistit que a gran part de l’Estat espanyol hi ha un “control bastant important de la pandèmia” i una incidència inclús inferior a la del Regne Unit com, per exemple, a les Illes Balears o a les Illes Canàries. Sánchez ha defensat que el sector turístic ha fet un “exercici de responsabilitat, de protecció, de traslladar un missatge de seguretat”.

El líder socialista ha admès que l’evolució de la pandèmia és “molt preocupant” en l’àmbit estatal i també europeu. No obstant això, ha assegurat que les autoritats estan “millor preparades que al març”.

Sobre les declaracions del director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, que ha dit que la quarantena exigida pel Regne Unit “afavoreix” Espanya des d’un punt de vista sanitari, Sánchez ha dit que el portaveu de Sanitat parla des d’una perspectiva epidemiològica però que cal “incorporar una perspectiva econòmica i empresarial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Oposicions per cobrir 9.344 vacants de docent

barcelona
seguretat

Busquen un ganivet perdut a la cuina de Quatre Camins

barcelona
societat

Alerta per inundacions fins demà al matí

barcelona
enogastronomia

Els caves de Guarda Superior, al marge de les mesures extraordinàries per la sequera

Barcelona/TIANA
energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona