Salut

Sanitat descarta una segona onada de la pandèmia

Simón explica que la incidència és molt “desigual” però a la majoria de l’Estat no hi ha risc que la situació es descontroli

El director del CCAES creu que la quarantena exigida pel Regne Unit “afavoreix” Espanya des d’un punt de vista sanitari perquè evita el risc d’importar casos de Covid-19

El ministeri de Sanitat no creu que l’Estat s’enfronti ara a una segona onada de l’epidèmia de Covid-19 i nega que la transmissió estigui descontrolada. No obstant això, admet que la situació epidemiològica és “bastant desigual” entre els diferents territoris.

En la roda de premsa d’aquest dilluns per informar sobre el coronavirus, el director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, ha explicat que ara mateix hi ha 361 brots actius a l’Estat que impliquen 4.100 casos, però cap d’ells és “important”. Simón també ha detallat que a la incidència del virus al conjunt de l’Estat és de 27 positius per cada 100.000 habitants els últims set dies.

Simón ha reconegut que hi ha brots a totes les comunitats, que cal anar controlant “poc a poc”. En qualsevol cas, ha defensat que no s’està en aquests moments davant una segona onada de la pandèmia. “Encara que fos una segona onada no seria homogènia a tota la península”, ha afegit.

“Mentre no creguem que la transmissió està descontrolada, i tret de zones molt concretes, on hi ha transmissió comunitària i s’ha implementat mesures per posar ordre i evitar que aquesta disseminació es descontroli, ara mateix a la major part de l’Estat no existeix aquest risc”, ha dit. Segons ell, la majoria dels casos estan associats a brots “relativament ben identificats” i a zones concretes.

Sanitat ha xifrat en 855 els nous contagis detectats les últims 24 hores, davant els 922 de divendres. Més de la meitat dels nous positius s’ha diagnosticat a l’Aragó. La xifra acumulada de casos s’eleva a 278.728 i la de morts a 28.434, sis dels quals els últims set dies.

L’epidemiòleg ha admès que és una xifra més alta que fa 3 o 4 setmanes, però ha insistit que la transmissió no és equivalent a tot el territori i hi ha zones on el virus circula “molt poc”, si bé en altres, com Catalunya i Aragó, la incidència és més gran.

I si bé la situació en aquests dos territoris es la  que preocupa més a Sanitat, Simón ha dit que els seus governs estan actuant correctament per evitar la transmissió. A parer seu, Aragó ha estat “molt valent” implementant mesures i Catalunya “no es queda enrere” i s’ho ha pres “molt seriosament”. “Espero que la població també s’ho prengui seriosament”, ha reblat.

Simón ha agraït a Bèlgica i el Regne Unit que desaconsellin viatjar a l’Estat, ja que així es redueix el risc de casos de coronavirus importats. “És un problema que ens treuen”, ha dit. L’epidemiòleg ha puntualitzat que aquestes decisions “afavoreixen” Espanya des del punt de vista sanitari, però que per al sector turístic això és un problema seriós.

Ha explicat que a la setmana es detecten més d’un centenar de  casos “importats” de l’estranger, molts dels quals associats a la immigració, però també n’arriben pels aeroports. Simón ha detallat que s’ha detectat la Covid-19 a 140 vols, en la majoria dels casos per un únic infectat. Ha constat  que “el virus circula a tota Europa” i “a tot el món”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

energia

Vandellós II incia l’operació de recàrrega de combustible

barcelona

Concentració a l’Escola Castellum de Sant Julià de Ramis contra els barracons

sant julià de ramins
societat

El numero 02219, primer premi de la Grossa de Sant Jordi

Barcelona

Flors i Violes de Palafrugell encara el tram final

palafrugell
Guerra a gaza

La pluja no aturarà el ‘Pelegrinatge per l’alto el foc a Gaza’

Barcelona
enogastronomia

Els millors vins de les terres de Lleida, el 4 de maig a Artesa

Artesa de Segre
infraestructures

Més carrers amb plataforma única tot i el revés judicial de Borrell

barcelona

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat