Salut

Els hospitals gironins tenen 36 ingressats per Covid-19, 13 d’ells, greus

Més de la meitat dels hospitalitzats, a Figueres

Els ingressos han pujat un 80% en una setmana i els crítics s’han doblat els últims dos dies, però s’és molt lluny de l’abril

Els hospitals de la regió sanitària de Girona tenien ahir 36 pacients de coronavirus ingressats, 13 dels quals, en estat greu (crític o semicrític). La situació comença a estar tensionada a l’hospital de Figueres, on hi ha més de la meitat d’ingressats, 19.

Les dades a la regió mostren una clara evolució a l’alça sobretot l’última setmana. De fet, a principis de mes hi va haver un descens (de 16 ingressats el dia 1 a 10 el dia 9) i ha estat en la segona quinzena quan s’ha passat d’una certa estabilització primer en 15-17 a una altra a principis de la setmana passada a l’entorn de 20, per després créixer un 80% en una setmana fins als 36 d’ahir. L’evolució dels greus era estable aquesta segona quinzena en uns 5-7, fins que es van disparar abans d’ahir a 10 i ahir a 13, el doble que dos dies abans. Tot i aquest gran augment, encara s’és molt i molt lluny de les dades de principis d’abril, quan es va arribar a un màxim de 654 ingressats i un rècord de 108 greus.

Auge de positius

Més enllà dels hospitals també continua a l’alça la xifra de positius. La setmana passada hi va haver almenys 368 positius a la regió gironina –pot ser que falti algun resultat per saber-se i la xifra podria augmentar encara una mica–, un 60% més que els 230 de la setmana anterior. Les dades són més de deu vegades superiors a la setmana del 22 al 28 de juny, quan hi va haver només 32 positius. Encara és aviat per saber l’evolució d’aquesta setmana perquè tot just es comencen a saber alguns resultats dels tests de dilluns. De moment, 52 positius.

El director dels serveis territorials de Salut a Girona, el doctor Miquel Carreras, va explicar ahir en una reunió amb alcaldes gironins que molts rebrots se situen a la franja d’edat dels 19 als 40 anys, que la tensió del sistema sanitari es troba principalment a l’atenció primària i que la situació pot variar d’un dia per l’altre.

D’altra banda, ahir Salut va notificar dos noves morts a la regió gironina, una produïda dissabte i l’altra, dilluns. Amb aquestes són cinc les morts aquest juliol (les anteriors van ser els dies 2, 7 i 23).

Situació a Figueres

L’hospital de Figueres està vivint un augment notable els darrers dies d’hospitalitzats per Covid-19. La xifra d’ahir, de 19 ingressats, més que duplica la de només cinc dies abans (9 ingressats el dia 24) i gairebé multiplica per quatre la que hi havia 9 dies enrere (5 ingressats el dia 20). Aquest augment de casos de Covid va fer que ahir es decidís restringir l’horari de les visites als pacients no-Covid ingressats a la unitat de monitoratge d’urgències, que ara serà només de 13 h a 14 h.

Pel que fa a l’evolució de positius a la ciutat de Figueres, la xifra de la setmana passada (145) més que duplica la de fa dues setmanes (70), mostrant una clara evolució creixent. Fins ara en tot el juliol hi ha hagut 272 positius a la ciutat. A Vilafant la situació no és tan greu, amb 24 en tot el mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia