Salut

opinió

Units pel progrés mèdic i social

Ja fa sis anys de la meva visita a l’aleshores alcalde de Girona, el Molt Honorable President Carles Puigdemont, per explicar-li la importància que el nou hospital Josep Trueta se situés en un espai que pogués acollir un gran campus de salut, potent i amb massa crítica suficient. Aleshores, jo mateix acabava de ser escollit president del Col·legi Oficial de Metges de Girona i era poc conscient que tot just s’iniciava un llarg i complex període de negociacions, amb una devastadora crisi sanitària pel mig, per decidir on s’ubicaria el nou hospital. Del que aleshores vaig explicar al president Puigdemont, avui no en canviaria ni una coma. Ja llavors tenia molt clar que havíem de ser ambiciosos i dissenyar un campus de salut de somni, perquè el futur de la regió sanitària de Girona i dels seus ciutadans estava en joc.

El projecte del nou campus de salut condicionarà la vida dels ciutadans de tota la demarcació i el futur de la medicina a Girona els pròxims 50 o 100 anys. No ens podem ni imaginar els canvis que hi haurà a llarg termini. Els reptes mèdics que tenim al davant ja ens parlen d’intel·ligència artificial, de robòtica i d’anàlisi de la genòmica, entre d’altres. Per poder fer front a tot això, i perquè Girona pugui atraure talent biomèdic en l’assistència, en la recerca i en la docència, necessitàvem un gran parc de salut.

La meva aposta personal i del Col·legi que represento ha anat sempre en la línia de la decisió presa. Doncs ara, no puc més que felicitar tothom que ha fet possible la ubicació del nou Trueta. Crec, sincerament, que la unitat mostrada pel conjunt de la professió mèdica i sanitària –en especial el posicionament que van fer públic els caps de servei i caps clínics del Trueta i del Santa Caterina, entre els quals el Dr. Ramon Brugada– ha estat el que ens ha ajudat a aconseguir-ho. Permeteu-me destacar, també, la permanent lluita pel consens del director del Servei Català de la Salut, Adrià Comella, i l’atenció que ens ha prestat la Conselleria de Salut, tant des del COMG com des del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya (CCMC), per defensar el que, n’estem convençuts, era el millor per a Girona i, també, per a Catalunya. Crec que és de justícia reconèixer la valentia de l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, per haver sabut escoltar els professionals de la salut i per haver aconseguit millores molt importants per a Girona en l’acord final amb el CatSalut. Ara ens hem de posar a treballar perquè el nou campus de salut sigui una realitat al més aviat possible. Per aconseguir-ho, em vaig permetre suggerir la creació d’una Oficina del Projecte que em plau reiterar des d’aquesta tribuna. Una oficina que segueixi cada fase perquè les accions siguin coordinades i encertades per fer curt i eficient el temps. És un projecte llarg i complex. Com a president del COMG, i també com a metge que estima la professió mèdica, el nostre territori i Catalunya, em poso a la disposició de la Conselleria de Salut i de tots els agents implicats en el nou projecte. Estic convençut que, ara que ha començat el compte enrere per al nou Trueta, hem de continuar units pel progrés mèdic i social de Girona. Especialment, en aquests moments d’incertesa sanitària i econòmica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona