Salut

La regió sanitària de Girona manté una bona evolució

El director de Salut diu que la situació encara és delicada

El president Torra comenta que les mesures decretades a l’Empordà donen bon resultat

El director territorial de Salut, el doctor Miquel Carreras, va manifestar ahir que les dades actuals de la incidència de la Covid-19 a les comarques gironines mostren una bona evolució, per la qual cosa la regió sanitària de Girona “està ben situada dins del conjunt de Catalunya”. En aquesta evolució positiva va incloure també l’Alt Empordà, “que està millor ara que la setmana passada tant pel que fa a la taxa d’incidència com a la de contagi”. Amb tot, va advertir que, tot i aquesta tendència favorable a l’Alt Empordà, no es poden aixecar encara les mesures perquè la situació és delicada i pot variar sobtadament.

Per la seva banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar que les mesures decretades per contenir els brots de coronavirus a Figueres i Vilafant han demostrat donar “bon resultat”. El president es va reunir ahir de manera telemàtica amb representants de l’Alt Empordà per seguir l’evolució de la Covid-19 a la zona. Ho va fer poques hores després que el Procicat relaxés algunes de les mesures decretades ara fa quinze dies; però mantenint l’alerta per evitar revifalles. Torra va admetre que “és un moment complicat, especialment per als municipis més turístics”, i va insistir que “anirem tenint brots i hem d’aprendre a conviure amb el virus”.

La FOEG vol que s’allarguin els ERTO

La patronal FOEG ha reclamat un pla de rescat amb “ajudes directes als sectors més afectats” per pal·liar la crisi de la Covid-19. El seu president, Ernest Plana, creu que és “imprescindible” allargar també la vigència dels ERTO per evitar “una pèrdua massiva” d’empreses i treballadors. Segons la patronal, cal actuar “ràpidament, de manera conjunta i contundent” perquè, si no, “l’impacte econòmic serà extremadament dur”.

Tal com ja va fer la Taula Gironina de Turisme (TGT), Plana també ha criticat les “declaracions contradictòries” al voltant de la Covid-19, que creen “confusió i alarma” i que es tradueixen, de retruc, en descens de vendes en el comerç i anul·lacions en hotels i allotjaments turístics. “Cal actuar de pressa perquè l’impacte econòmic serà molt dur.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona