Salut

Salut Pública suspèn l’activitat d’una empresa al Baix Segre on treballaven 19 persones amb PCR positiva

L’empresa en un primer moment es va oposar a fer les proves

El departament de Salut ha decidit suspendre l’activitat d’una empresa després de constatar a través de la Inspecció de Treball que 19 persones que havien donat positiu per covid-19 continuaven treballant tot i conèixer el resultat del PCR.

Els administradors es van oposar a fer les proves en un primer moment, però finalment va accedir a què els treballadors que ho volguessin es fessin la prova. 90 dels 190 treballadors se les van fer. El 42% de les proves van resultar positives i es van tramitar les corresponents baixes laborals.

Davant la gravetat dels fets i per la manca de col·laboració per part de l’empresa, Salut Pública ha emès una resolució suspenent la seva activitat.

L’empresa del Baix Segre es va visitar en un primer moment en el marc dels controls de cribratge i de comprovació de mesures covid que realitza el Servei de Vigilància Epidemiològica a Lleida i l’Alt Pirineu i Aran per trencar cadenes de transmissió.

Després d’una primera visita es va acordar realitzar proves PCR a tots els seus treballadors. El passat 23 de juliol un equip del Servei d’Emergències Mèdiques s’hi va traslladar per realitzar les proves PCR als treballadors.

Després de conèixer el resultat de les proves el 29 de juliol es va enviar un nou requeriment a l’empresa per completar el cribratge a tots els treballadors, el dia 31 de juliol.

No obstant, davant la sospita que hi hagués treballant alguna persona amb Covid positiu, el dia 30 de juliol conjuntament amb el departament de Treball, Afers Socials i Famílies es realitza una inspecció per constatar si es prenen les mesures de seguretat laboral corresponents i no hi ha cap irregularitat. Durant la inspecció es constata que 19 persones amb PCR positiva continuaven treballant.

Una empresa del sector agroalimentari en què treballen unes 190 persones

La gerent de les regions sanitàries de Lleida i de l’Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha detallat que es tracta d’una empresa del sector agroalimentari situada en una població del Baix Segre.

Farreny ha explicat que s’ha procedit a aturar cautelar l’activitat de l’empresa després del cribatge que s’hi va efectuar i en què es van detectar treballadors que van donar positiu a la PCR.

Salut ha adoptat aquesta mesura cautelar a l’espera que la firma li faciliti la informació que li va sol·licitar dissabte en relació amb una sèrie d’actuacions requerides al servei de prevenció de l’empresa per part del departament.

Es tracta de la primera empresa de la regió sanitària de Lleida a la qual Salut obliga a aturar l’activitat després de detectar-hi treballadors amb coronavirus. Farreny ha explicat que l’empresa compta amb uns 190 treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona