Salut

Salut comença a fer proves PCR porta a porta per frenar la cadena de contagis al barri del Pont Vell de Ripollet

El dispositiu està adreçat a pacients asimptomàtics, els quals representen el 50% dels positius detectats a Catalunya

El dispositiu per frenar la cadena de contagis al barri del Pont Vell de Ripollet ja està en marxa. Aquest dimecres, professionals del CatSalut han començat a visitar les comunitats de veïns on s’han geolocalitzat positius, per fer testos PCR porta a porta.

Núria Serra, directora executiva del Vallès Occidental Est del CatSalut, afirma que s’ha optat per aquesta estratègia perquè els casos detectats en concentren en una àrea molt específica.

L’objectiu és identificar pacients asimptomàtics, els quals representen el 50% dels positius detectats a tot Catalunya. Alhora, a partir de dijous, també es faran més proves en una carpa instal·lada al barri. La intervenció posa especial èmfasi en els joves amb una vida social activa.

Tot i que els experts asseguren que a la regió Metropolitana Nord s’ha fet una “bona contenció” del virus, indiquen que la incidència de casos positius que s’ha registrat en els darrers dies, ha encès les alertes. “Crèiem que havíem de ser proactius i posar en marxa una estratègia que ens permetés detectar persones asimptomàtiques que no presenten una clínica i segueixen fent una vida social activa, participant en trobades familiars i amb amics”, comenta Núria Serra directora executiva del Vallès Occidental Est del CatSalut.

Serra assenyala que molts d’aquests ciutadans són joves, que tot i poder patir símptomes lleus com ara un mal de cap, no acudeixen al CAP i tendeixen a automedicar-se. Així, ha detallat que l’estratègia que s’està desenvolupant a Ripollet és “molt específica” i diferent de la que es farà a Terrassa o Sabadell, on els positius per covid-19 presenten un “nivell de dispersió elevat”.

Núria Prat, directora d’atenció primària de la Regió Metropolitana Nord de l’ICS, explica que en aquesta ciutat s’ha detectat una geolocalització de casos en comunitats de veïns concretes. “L’Ajuntament ja ha avisat els ciutadans d’aquests edificis per informar-los que s’aniran fent PCR porta a porta”, ha indicat la responsable de l’ICS, que ha dit que el principal objectiu és trobar els pacients asimptomàtics per poder tallar la cadena de transmissió. En aquesta línia, ha detallat que el 50% dels positius per Covid-19 registrats a Catalunya a través de PCR, corresponen a persones que no presenten un quadre clínic.

En paral·lel, des de dijous i fins dissabte s’instal·larà una carpa mòbil al parc de Maria Regordosa de la població, on també es faran PCR a tots els veïns sense simptomatologia que vulguin sotmetre’s als testos. Es calcula que entre aquestes dues actuacions es duran a terme prop de 2.000 proves en aquesta localitat.

Un equip d’infermers i tècnics del CAP La Farigola de Cerdanyola, s’encarregaran de dur a terme el porta a porta a Ripollet. A banda, professionals d’atenció domiciliària especialitzada hi donaran suport. Els veïns i veïnes que podran apropar-se a la carpa a fer-se les proves són els que viuen als carrers Verge de Montserrat, Mancomunitat, Sant Sebastià, Tiana, Nostra Senyora dels Àngels, Nostra Senyora del Pilar, Clos, Rosari, avinguda Estació i Bonavista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Infraestructures i serveis

Obres de millora a l’estació del Vendrell

El Vendrell

Voluntaris repinten els bancs irisat i Trans

palafrugell

El Fòrum Gastronòmic exportarà el seu model a d’altres països del món

girona
Societat

Normalitat a les presons en un matí sense bloquejos dels funcionaris

Barcelona

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró