Salut

Financen un estudi amb participació de la UdG sobre la Covid-19

El projecte Cargencors rep 250.000 euros, la segona dotació més alta del programa Fondo Supera Covid-19

Un estudi amb participació de la Universitat de Girona és un dels dotze projectes seleccionats pel comitè avaluador del Fondo Supera Covid-19, un programa dotat de 8,5 milions d’euros, destinats a finançar projectes per minimitzar l’impacte de la crisi provocada pel coronavirus. L’estudi, que té el nom de Cargencors i ha rebut la segona dotació econòmica més alta (250.000 euros), el lidera l’Hospital del Mar i també hi participen els hospitals Trueta i Santa Caterina, l’Idibgi i l’IMIM, entre d’altres institucions.

L’estudi parteix de la certesa que el coronavirus afecta el sistema cardiovascular i del fet que pacients amb Covid-19 amb factors de risc cardiovascular previs presenten uns nivells de mortalitat més elevats. L’estudi es realitzarà a partir de l’anàlisi de les mostres i la informació clínica d’un miler de pacients que hagin estat hospitalitzats a l’Hospital del Mar o que hagin estat visitats a l’atenció primària de Barcelona i d’un miler de pacients gironins que hagin tingut infecció per coronavirus, atesos en centres hospitalaris o en centres d’atenció primària sense necessitat d’admissió.

Les mostres d’aquests dos mil pacients seran processades al Centre de Genètic Cardiovascular de la UdG, que analitzarà les variables genètiques associades a les malalties cardiovasculars, risc d’inflamació i risc de trombosi. Els resultats obtinguts seran analitzats pels epidemiòlegs de l’IMIM. El Dr. Jaume Marrugat, investigador principal de l’estudi i director del programa d’epidemiologia i salut pública de l’IMIM, confia que les descobertes d’aquest projecte “haurien de permetre una estratificació de pacients millorada i una millor identificació de l’aproximadament 10% de la població amb risc de desenvolupar formes més greus de Covid-19.” Si es demostrés aquesta relació, es disposaria d’una eina útil per preveure quins pacients poden tenir pitjor pronòstic i per elaborar protocols adaptats a aquesta realitat i prioritzar els grups de població més vulnerables en campanyes de vacunació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

Barcelona aprova la remodelació d’un espai de muntanya a Torre Baró

Barcelona
Medi ambient

Paisatges blancs a Altafulla i Torredembarra per la calamarsada

Altafulla
lloret de mar

La Plataforma per la Pau, guardó Sa Gavina 2024 de la Festa de la Cultura

lloret de mar
QUART

El ple aprova una modificació de crèdit per al projecte de la nova biblioteca

QUART
Regne Unit

Cinc migrants moren en l’intent de creuar el canal de la Mànega

Barcelona
GIRONA

El Servei Municipal d’Esports ofereix 228 places en 23 cursos aquest estiu

GIRONA
societat

Multarà per l’excés de soroll i el consum d’alcohol al carrer

Sabadell
Societat

Estudiarà si cal reforç puntual dels mossos

Tarragona
salut

L’Associació Contra el Càncer posa en marxa el programa “Rutes Saludables”

olot