Salut

Entra en vigor la pròrroga de 15 dies del tancament dels locals de l’oci nocturn

Les patronals del sector presenten recursos davant del TSJC contra l’allargament de la prohibició

Creuen que no s’ajusta a la llei de salut pública

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir la resolució que prorroga quinze dies el tancament dels locals d’oci nocturn. La decisió, segons el govern, té per objectiu “la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19 en l’àmbit de les activitats d’oci”.

Avui dissabte vencien els quinze primers dies de la mesura, que va entrar en vigor el 25 de juliol. La resolució dicta “la suspensió de l’obertura al públic dels locals i establiments que disposin de llicència per a les activitats de discoteca, sala de ball i sala de festes amb espectacle”, a més de “la suspensió de les activitats musicals en pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments”.

D’aquesta manera, les discoteques continuaran tancades, però els bars i restaurants podran obrir fins passada la mitjanit. Així ho va decidir el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), tot i que la conselleria de Salut que lidera Alba Vergés preveu recórrer contra aquesta decisió la setmana vinent.

Les patronals del sector es van afanyar ahir a criticar la pròrroga. La Federació Catalana d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ja ha presentat un recurs contenciós administratiu davant del TSJC contra la mesura. Fecasarm reclama “la suspensió de la resolució” del govern de manera “cautelaríssima” a causa dels “gravíssims danys i perjudicis” per a les empreses del sector, que afecten prop de 40.000 famílies. Argüeix que la resolució no s’ajusta a la llei de salut pública perquè ignora el grau d’afectació per regions sanitàries i demana, amb caràcter subsidiari, que se suspengui el tancament de locals a l’aire lliure, ja que “la Generalitat avala que són espais amb risc baix de contagi”.

Mesures preses

Al seu torn, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon) també presentarà un recurs contenciós administratiu davant del TSJC per sol·licitar l’aixecament de la prohibició. En un comunicat, Fecalon recorda que els locals tenen prohibides les pistes de ball des del 21 de juny i que això els va obligar a convertir-se en “simples bars musicals”. També recorden que han dut a terme “totes les mesures sanitàries” necessàries, amb l’ús de la mascareta obligatòria, normes de distància social, registre d’assistents i sectorització de les pistes de ball. Per Fecalon, que va lamentar “la falta de diàleg de la Generalitat”, no hi ha “raons objectives” per mantenir tancades les discoteques i les sales de festa davant la baixada del ritme d’expansió del virus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

El 82% dels vehicles ja han sortit de l’àrea de Barcelona

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona
infraestructures

Montgat tanca als vianants el passeig marítim del 2 al 5 d’abril

Montgat
SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport