Salut

LÍBAN

Allarguen l’estat d’emergència un mes a Beirut per l’explosió i la Covid

El Parlament libanès va aprovar ahir l’estat d’emergència de la capital, Beirut, declarat la setmana passada pel govern després de la devastadora explosió al port de la ciutat que ha causat 170 morts i 6.000 ferits. En paral·lel, l’executiu dimissionari i en funcions va anunciar l’extensió, durant un mes, de la declaració a causa d’un repunt a l’alça de la Covid-19.

El Líban ja havia declarat l’estat d’emergència el 15 de març per la pandèmia, però havia anat relaxant les mesures ja que la seva incidència era baixa al país. No obstant això, i des de fa dues setmanes, els positius van a l’alça, i s’hi han registrat rècords amb un pic de més de 300 contagis dimarts passat. Per agreujar la difícil situació que viu el país, més de la meitat dels centres de salut i almenys tres dels grans hospitals de Beirut han quedat fora de funcionament a causa de l’explosió de les 3.000 tones de nitrat d’amoni al port el dia 4 d’aquest mes d’agost.

El ministre de Salut, Hamad Hassan, ha anunciat que l’estat d’emergència s’allargarà més enllà del 18 d’agost, quan legalment s’acabava. Hassan ha justificat la decisió de l’executiu perquè avança “un increment dels contagis per coronavirus a causa de les aglomeracions que hi va haver als hospitals després de l’explosió”. També “a la falta de mascaretes i d’implicació amb les mesures de prevenció” durant l’accident que va devastar una part de la ciutat.

A més de la pròrroga, l’executiu, que va dimitir dilluns per les massives protestes ciutadanes d’indignació contra les pràctiques corruptes i la gestió de la crisi, va anunciar ahir el confinament d’alguns barris. “Serem estrictes en el compliment de la quarantena domiciliària”, va assegurar Hassan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona